Başta beyaz soğan tohumları, yeşil soğan tohumları ve kırmızı soğan tohumları olmak üzere birçok farklı soğan tohumu türü vardır.
Soğan tohumlarının ekilmesinden önce ortalama 2-3 saat nemli bir bez içinde tohumun beklenmesi tohum çimlenmesini arttırır.
Ekilecek toprağın ortalama sıcaklığı 10-20 derece arasında olup soğan tohumları için idealdir.
Soğan tohumlarını bir saksıda veya saksıda çimlendirmeyi düşünüyorsanız, kemanı veya kabı iyi elenmiş toprak ve turba karışımından oluşan toprakla üst seviyeden 1 cm’ye kadar doldurmalısınız.
Bu işlemi yaptıktan sonra toprağı nemlendirmeniz, ardından soğan tohumlarını toprağa koymanız ve kalanını aynı toprakla doldurmanız gerekir.
Soğan tohumlarının ekim derinliği 0,5-1 cm olmalıdır.
Sıra üstü için 20-30 cm derinlik bırakılmalıdır.
Soğan tohumlarının ekim işlemi bittikten sonra toprağın yüzeyi kauçuk bir zar ile kaplanmalıdır.
Soğan tohumları genellikle ilkbahar, yaz ve sonbaharda ekilir, soğan tohumlarının kalitesi ve ekimde dikkat edilecek kriterler hasatın verimi açısından önemlidir. Soğan tohumları toprağa ekildikten 6-10 gün sonra çimlenir. Soğan tohumlarının bulunduğu toprak her gün düzenli olarak sulanmalıdır. Bu sulama sırasında en önemli kriter toprağın kile dönüşmemesidir. Toprak çamurlanırsa soğan tohumları aşırı sulamadan dolayı çürüyebilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]
İlk Yorumu Siz Yapın