Mersin’in Tarsus ilçesinde “ana yemek”, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde “soğuk meze” olarak yenen humus, iki şehrin ustaları arasında bir lezzet yarışması yaratıyor.
Mersin ve Hatay arasında “Humus” yarışması var.
Mersin’in Tarsus ilçesinde ‘ana yemek’, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde ise ‘soğuk meze’ olarak tüketilen humus, iki şehrin ustaları arasında ‘tat yarışması’ yaratıyor. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 2021 yılında “Reyhanlı Humus” olarak coğrafi işaret başvurusu yapılan lezzet, genellikle zeytinyağı, domates, turşu ve sebze garnitürleri ile “soğuk meze” olarak tüketiliyor.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]
İlk Yorumu Siz Yapın