"Enter"a basıp içeriğe geçin

Her gün tüketiyoruz ama ölüme neden olabilir – Haberinolsun.net.tr

Bol miktarda kullanıldığında toksik olabilen ve çok nadir durumlarda ölüme neden olabilen bu gıdaları her gün farkında olmadan tüketiyoruz.

Dikkatli davranarak sağlığınızı güvence altına almak için, bu potansiyel olarak zararlı gıdalardan 9 tanesini bilmeniz gerekiyor…

alma

Elma sağlığa birçok faydası ile bilinen bir meyve olmasına rağmen tüketilmemesi gereken bir parça olduğunu bilmek önemlidir. Elma tohumları, amigdalin adı verilen bir madde içerir. Bu bileşen tehlikelidir çünkü vücutta uyarılır ve hidrosiyanik asit üretimine neden olur. Ancak, bu daha yüksek çekirdek tüketimi için geçerlidir. Vücudumuz toksik olduğunu düşündüğü maddelere karşı çok güçlü doğal savunma sistemlerine sahip olduğu için makul miktarlarda uygun şekilde tepki verebilmektedir.

Kiraz

Göz alıcı rengi ve aroması ile kirazlar, insanları zevke götürecek kadar lezzet ve şeker içeriğine sahiptir. Tabii ki vişnenin etli kısmını yemekte sakınca yoktur; Ama ne yazık ki, çekirdek asla yenilmemelidir – kazara bile olsa. Kiraz çekirdeği hidrosiyanik asit gibi zararlı elementler içerir. Örneğin hidrosiyanik asit, kırmızı kan hücreleri yoluyla oksijen taşıma sürecini etkilediği için nefes alma güçlüklerine neden olan güçlü bir zehirdir. Bu nedenle, özellikle çocuklar ve hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler söz konusu olduğunda, kiraz çekirdeklerini yutmaktan kaçınmak için ekstra çaba gerekir.

küçük hindistan cevizi

Küçük hindistan cevizi, yemeklere lezzet katmak için öğütülerek eklenen bir baharat türüdür. Bu baharat damakta ve burunda çok hoş bir koku bırakır. Ama dikkatli kullanılmalıdır. Aşırı miktarda hindistan cevizi halüsinasyonlara veya vücut kasılmalarına neden olabilir. Bunun nedeni, bileşimindeki nörotoksik madde miristisindir. Küçük hindistan cevizi tüketimi fetüse zararlı olabileceğinden özellikle hamilelerde kısıtlanmalı ve çok miktarda tüketilmemelidir.

Ravent

Şekerleme sektöründe sıklıkla kullanılan bu bitki tamamen yenilebilir değildir. Ravent bitkisinin sadece sapı güvenle tüketilebilir; Örneğin yaprakları bol miktarda oksalik asit içerir. Bu madde güçlü bir müshildir. Sağlıklı bir insanda böbrek fonksiyonunu sistemik düzeyde olumsuz etkileyebilir.

mürver

Mürver kullanırken biraz dikkatli olmak, bitkinin sadece güzel kokulu çiçek ve meyvelerini kullanmak gerekir. Çünkü mürverin yeşil kısımları ve kabuğu zehirlidir. Ayrıca mürveri dikkatli ve aralıklarla yemekte fayda var; Çünkü meyve bazı bağırsak problemlerinin kaynağı olabilir.

Badem

Acı badem zengin bir enerji kaynağı olarak bilinir ve vücutta toksik hidrosiyanik asit üretimine yol açan çok miktarda amigdalin içerir. Tatlı badem böyle bir tehlike oluşturmaz. Ancak acılık çok miktarda tüketilmemelidir. Yanlışlıkla acı badem yiyerek vücudunuzun zehirlenebileceğinden korkmanıza gerek yok; Çünkü vücut sağlığı için ölümcül sonuçlar doğurabilen amigdalin’i en az 50-60 acı badem yemeden elde etmek mümkün değildir.

Patates

Şimdi, bir gerçek için çoğumuz farkında değiliz: Tüm patatesler yenilebilir değildir. Patates kabuğu ve filizleri solanin adı verilen bir toksin içerir. Bu nedenle, patateslerin her zaman soyulması gerektiğini hatırlamak önemlidir – hatta onları pişirmeye başlamadan önce bile, çünkü solanin adı verilen bu alkaloid sadece 243°C’ye kadar sıcaklıklarda erir. Patates pişirmek istediğinizde özellikle yeşil sürgünlerden kurtulmanız gerektiğini unutmayın; Çünkü yukarıdaki toksik madde çoğunlukla bu kısımlarda toplanır.

mantar

Mantarlar en tehlikeli yiyecek türlerinden biri olarak kabul edilir. Doğası gereği zehirli ve tehlikeli olan ve farkında olmamız gereken birçok mantar türü vardır; Ancak yapısında çeşitli toksinler barındırsa da sıklıkla tükettiğimiz mantar türleri de eksik değil. Pişirilerek iyi tüketilen bu mantar, sindirim sorunlarına yol açmaz ve güvenle yenilebilir.

Fasulye

Bu baklagiller zengin protein içeriği ile oldukça faydalıdır. Ancak çiğ tüketilmemelidir. Bileşiminde fitohemagglutinin adı verilen toksin mide bulantısı, kusma ve ishal gibi semptomlara neden olabilir. Fasulyeleri en az birkaç saat suda bekletmenin nedeni bu zehrin etkilerini ortadan kaldırmaktır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

                                                                                                                                                                                                                                   .
istanbul escort deneme bonusu veren siteleruetds masal oku
panel çit instagram takipçi satın al Sohbet odaları Sohbet sitesi kamera sistemleri Borç Transfer Kredisi kaynak makinası tenis kursu fiyatları