medyauzmani.com
YÖK 2016 2017 ücretsiz dersler ne zaman açıklanacak – Haberin Olsun!

YÖK 2016 2017 ücretsiz dersler ne zaman açıklanacak

Eylül’den itibaren Yüksek Öğretim Bakanlığı’nın ücretsiz kursları başlayacak mı?

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı özel eğitim kurumlarının dönüşümü için süre verdi. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı bunu beklemeden sınıfları öğrencisiz bırakmak için yeni formüller geliştiriyor.

Özel eğitim kurumlarının özel okullara dönüştürülmesine ilişkin yasa Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı. Buna göre özel eğitim kurumlarına süre verilmiş olup, 1 Eylül 2015 tarihinden sonra eğitim kurumları özel eğitim kurumu olarak faaliyet gösteremeyecektir. Milli Eğitim Bakanlığı bu süreyi beklemeden yeni girişimlerde bulunur ve böylece bu süreden önce özel eğitim kurumlarının “onayı” ile özel okula dönüştürülmesini sağlamaya çalışır.

Şu anda, dersler kısmen okullarda uygulanmaktadır. Bu kurslar Eylül 2014’ten itibaren ücretsiz olacak. Ülke genelinde gerçekleşecek bu uygulamada, nüfusu yarım milyonu aşan lise mezunlarının üniversite sınavına girmeleri için yer yok, ancak başvururlarsa , sınava hazırlık kursları yapılacak.Tüm valiliklerdeki halk eğitim merkezlerinde ücretsiz olarak yapılıyor.

Bakanlık bu sayede hem öğrencilere hem de mezunlara hizmet verecek ve bu öğrencilerin derslere gitmelerini sağlayacak. Okullardaki kurslarda öğrenciler kendi öğretmenlerinden değil, okuldaki diğer branş öğretmenlerinden veya dışarıdan okula getirilecek diğer öğretmenlerden eğitim alacaklardır. Böylece öğrenciler farklı bilgi ve deneyimlerle harmanlanmış olacaktır.

İndir (1)

Ücretsiz MEB kursları ne zaman açıklanacak 2018 2019 ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın