medyauzmani.com
Yeni üniversite sınav sistemi 2013 – Haberin Olsun!

Yeni üniversite sınav sistemi 2013

2013’te yeni bir üniversite sınav sistemi geliyor. YÖK, “2012-ÖSYS’de yerleştirme puanları hesaplanırken adayların ortaöğretimdeki başarılarının dikkate alınacağını” belirtti. Yeni sınav sistemi ile ilgili bilgiler aşağıdadır:

2012-ÖSYS’de yerleştirme puanı hesaplanırken adayların ortaöğretim başarılarının dikkate alınacağını belirtti. YÖK Genel Kurul toplantısından sonra yapılan “Ortaöğretim Başarı Puanlarının Hesaplanması ÖSYS-2012”ye ilişkin duyuruda, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na (b) bentleri gereğince eklenen geçici madde gereğince, (d) ve (f) Kanunun 45 inci maddesinin birinci fıkrasından adayların merkezi sınavlardan aldıkları puanlara eklenecek ortaöğretim geçme puanları YÖK tarafından belirlenen usul ve esaslara göre hesaplanır.

Bu konuya ilişkin usul ve esasların Yükseköğretim Kurulu tarafından 2547 sayılı Kanunun 45 inci maddesine göre 17 Mayıs 2012 tarihli kararla belirlenerek ÖSYM-2012 Seçme ve Yerleştirme Sistemine dahil edildiği hatırlatıldı ( ÖSYS) Kılavuzu.

Açıklamada şunlar belirtildi:

Buna göre, 2012-ÖSYS yerleştirme puanları hesaplanırken adayların ortaöğretimdeki başarıları dikkate alınacaktır. Türkiye geneli değerlendirmesine göre ortaöğretim mezuniyet puanları (100 üzerinden diploma puanı) 5 ile çarpılarak ortaöğretim başarı puanına (OBP) dönüştürülecektir. Böylece en düşük diploma puanı olan 50 için OBP 250, en yüksek diploma puanı olan 100 için OBP 500 olacaktır. Bu şekilde hesaplanan OBP’nin yüzde 12’si merkezden alınan puana eklenerek adayın yerleştirme puanı hesaplanacaktır. muayene.”

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın