medyauzmani.com
Yaz mevsimi ile ilgili bir hikaye örneği – Haberin Olsun!

Yaz mevsimi ile ilgili bir hikaye örneği

Bu yazımızda kısaca bir hikaye örneği olarak yaz mevsimi hakkında bilgiler vereceğiz.

Okulların kapanmasına az kaldı. Ahmed, ailesinden izin alarak yokluğunu değerlendirmek istediğini, okul dersleri bittiği için evde tatil hazırlığı yapmak istediğini söyledi. Babası izin vermezdi ama annesi olur deyince sen bilirsin dedi.

Ahmed, babasının yazdığı dilekçeyi okula teslim etti. Ahmed’in yaz hazırlıkları başlamıştır. Her yaz Karadeniz’i gezerlerdi. Ama bu sefer farklı olacak. Çünkü Ahmed gittiği yerleri fotoğraflama ve düşüncelerini dile getirme sürecindeydi.

Birçok yeri biliyordu, keşfedilmemiş yerleri kamerayla keşfetmenin heyecanını yaşıyor ve hazırlıklarını sürdürüyordu. Yaz zirveye ulaştı. Güneş kendini gösteriyordu. Ahmed’in evinin önündeki bahçe yeşermeye başlıyor. Arazi onun mülkiyetine yaklaşıyordu.

Güneş yeşile vurunca, rüzgar ağaçların yapraklarına doğru eserken, hava biraz ısındıkça, güneş yüze vurunca yaz gelir dedi. Ahmed de toprakla oynamayı severdi. Tatile gidene kadar bahçede oyalandı.

Babası tatildeyken onlar tatile gittiler. Yemyeşil ormanlardan geçerek Karadeniz’i dolaşmaya başladılar. Polo, Edigöller’e gittiler. Samsun’un uçsuz bucaksız ovalarını gezdiler. Giresun Adası’na gittiler. Yazın sıcağını Trabzon Uzungöl’de yaşadılar.

Güneş her zaman aşkla parlamıştır. Ahmet her yerdeydi. Ortam ışığına göre çiçeklerin renklerini aldı. Güneşin yardımıyla yemyeşil yaylaları, derin ormanları ve gölgesiz yemyeşil ağaçları resmetti.

Yaz böyle bir mevsimdi. İnsanın içini sevinçle doldurdu. Aşk, aşk, aidiyet yaz mevsimiyle birlikte bir kavram oldu.

Yaz sezonu ile ilgili örnek hikaye ile ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın