medyauzmani.com
Yaşlılar üzerine deneme – eğitim platformu – Haberin Olsun!

Yaşlılar üzerine deneme – eğitim platformu

Bu yazımızda yaşlılarla ilgili kompozisyonu kısaca anlatacağız.

İnsanlar temel ihtiyaçları doğrultusunda yaşamlarını sürdürürler. İnsanlar, yalnız yaşayamayan sosyal yaratıklardır. İnsan doğası, aileyi kurmak ve soyunu korumak üzerine kuruludur. Bu nedenle ülke ve devletlerde yaşayan insanlar topluluklar halinde paylaşır, birleşir ve işbirliği yapar.

Toplumda belirli değerler ve tutumlar vardır. Bunlar etik ve yasal olarak ikiye ayrılır. Her ikisi de gelenekler, görenekler, alışkanlıklar ve dini inançlardan beslenir. Değerleri öğretmek toplumumuzda iyice yerleşmiştir.

Sevgi, saygı, merhamet, hoşgörü, adalet, vicdan ve hakkaniyet kavramları toplumun hemen her kesiminin başvurduğu duygu ve düşünceler olarak davranışsal bir olgunluğa dönüşmüştür. Toplumumuzda saygı duyulan kişiler yaşlılardır.

Yaşlı insanlar, yaşlılıklarında kontrolden çıksınlar ya da çıkmasınlar, insan ilişkilerine daha muhtaç hale gelirler. Bu nedenle toplumda her zaman saygı duyulan büyükler olmuştur.

Yaşlıların kapsamlı deneyimi ve derin gözlem becerileri, genç nesil için azarlayıcı, eğitici, eğitici ve faydalıydı. Yaşlılar, toplumu ve aileleri bir arada tutan değerlerin vücut bulmuş halidir.

Aileyi bir araya getiren ve bir çatı altında toplayan ailenin en yaşlı üyesinin etrafında toplanmasıyla elde edilen değerler büyüklere mal edilir. Birlikte aile birlikte toplumdur. Ailenin huzuru ve huzuru, toplumun huzuru ve sükûnetidir. Aile birimi toplum birimidir.

Bu nedenlerle yaşlılar saygı duyulması, değer verilmesi ve hizmet edilmesi gereken kişiler olarak toplumda çok değerli bir yere sahiptir.

Yaşlılarla ilgili kompozisyon hakkındaki yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın