medyauzmani.com
Yaşadığınız ortamı göz önünde bulundurarak, ortamın sıcaklığının düşmesine paralel olarak soğukkanlı hayvanların vücutlarında meydana gelen değişiklikleri açıklayınız. – Haberin Olsun!

Yaşadığınız ortamı göz önünde bulundurarak, ortamın sıcaklığının düşmesine paralel olarak soğukkanlı hayvanların vücutlarında meydana gelen değişiklikleri açıklayınız.

Soğukkanlı hayvanların yaşadıkları ortam göz önüne alındığında, ortam sıcaklığının düşmesine paralel olarak vücutlarında meydana gelen değişikliklere aşağıda kısaca değineceğiz.

Yaşadıkları ortam göz önüne alındığında, soğukkanlı hayvanların vücutlarında ortam sıcaklığının düşmesine paralel olarak birçok değişiklik meydana gelir. Metabolik faaliyetler ile ilgili olarak canlı organizmaların vücudunda sıcaklığa bağlı bazı değerler azalır ve artar.

Yaşadıkları ortam dikkate alındığında soğukkanlı hayvanların vücutlarındaki metabolik faaliyetler azalır. Düşük enerji ve üretim seviyesi. Nabız azalır. Solunum hızı da azalır. Canlı bir vücutta iç homeostazın oluşumunda sıcaklık çok etkilidir. Soğuk algınlığı ile enfeksiyon, in vivo yaşamsal faaliyetlerde kademeli bir azalmaya neden olur. Bu azalma sıcaklık azaldıkça azalır. Sıcaklık yükseldikçe normale döner.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın