medyauzmani.com
Unutkanlık sorunundan kurtulmanın yolları – Haberin Olsun!

Unutkanlık sorunundan kurtulmanın yolları

Unutkanlık eğitimde ve yaşamda çok ciddi bir sorundur. Unutkanlık nedeniyle insan hayatı boyunca özel hayatında ve iş hayatında büyük sıkıntılar yaşayabilir. Unutkanlık özellikle dersle ilgili olarak öğrenciler arasında çok yaygındır. Öğrenci o gün gördüğü dersi sürekli tekrar etmedikçe gördüğü konuyu 3-4 saat içinde hafızasından siliyor. Unutkanlığın çözümü çok basit ve birçok yolu var. bunlar;

1) Sayısal veya sözlü ayrım yapmadan ilgi çekici gördüğünüz konuları yapmaya çalışın. Hafızanız, ilginç olayları uzun süre aklınızda tutacaktır. Bu sayede bu konuların kolayca unutulmasını engelleyecektir.

2) Ders çalışırken veya ders dinlerken zihninizin dolu olmaması çok önemlidir. Konulara uyum sağlayabilmeli ve zihninizi sadece o konulara yönlendirebilmelisiniz. Bu sayede beyniniz bu durumu önemli görecek ve koruyacaktır.

3) Dersi dinlerken hocanız yazmanızı istemese dahi kendiniz not alın. Bu notları unuturken açın ve kontrol edin. Boş zamanlarınızda not aldığınız yerde defter bulundurun. Bu sayede unutkanlığı %100 çözmüş olursunuz.

4) En çok öğrendiğin konuları günlük hayatında kullan. Örneğin, edebiyat dersinizde Tanzimat edebiyatı okuduysanız, o konuyu araştırın ve o yazarlar hakkında kendi görüşlerinizi yazın. Sayısal dersler açısından, diyelim ki logaritma konusunu gördünüz. Bu konuları kendinize göre pratik hale getiren formüller üretmeye çalışın. Bunları arkadaşlarınıza açıklamaya çalışın. Bu sayede öğrendiklerinizi asla unutmazsınız.

derszamani.net

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın