medyauzmani.com
Ülkemizde sosyal hayattaki başarılarında bize rol model olan başka hangi kadınlar var? Söyle bana. – Haberin Olsun!

Ülkemizde sosyal hayattaki başarılarında bize rol model olan başka hangi kadınlar var? Söyle bana.

Ülkemizde sosyal hayattaki başarılarında bize rol model olan başka hangi kadınlar var? Söyle bana. Kısa bir özet vereceğiz.

Türkiye’de rol model olan kadınlar

Türkiye’nin ideal kadınları arasında kültür, sanat, bilim ve siyaset alanlarında çalışan ve başarılarıyla öne çıkan birçok kadın var. örnek; Türkiye’nin ilk kadın fizikçisi Gülsüm Sachioğlu, ülkemizin ilk kadın yönetmeni Nezihi Uygur, ülkemizin ilk kadın kadın lideri Sabiha Gökçen, Türkiye’nin önemli kadın isimleri var.

Sabiha Gökçen: Dünyanın ilk savaş pilotu ve Türkiye’nin ilk kadın pilotu olarak tarihe geçti. Atatürk’ün evlatlıklarından biri olarak da bilinir.

Türkan Saylan Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli kadın doktorlardan biri olarak biliniyor. Tıp alanında büyük hizmetler yapmıştır. Cüzzam alanındaki çalışmalarından dolayı 1986 yılında Hindistan’da Uluslararası Gandhi Ödülü’ne layık görüldü.

Halide Edip Edvar: Türk roman tarihinin en önemli kadın yazarlarından biri olarak kabul edilir. Güçlü edebî yanının yanı sıra Atatürk’ün en yakın arkadaşlarından biridir. Aynı zamanda milli mücadele hareketini başlatanlardan biridir.

Nesrin Olgun: Türkiye’de ortaya çıkan en önemli matematiklerden biridir. 27 Ağustos 1979 gecesi Manş Denizi’ne atlayarak macerasına başlayan Nasrin Olgun, Manş Denizi’nde yüzen ilk kadın sporcudur. Tüm imkansızlıklara rağmen gösterdiği başarı ile yüzme sektöründe örnek bir figür haline gelmiştir.

Ayrıca ülkemizde ayrımcılık ve kadına yönelik şiddetle mücadele eden önemli kadınlarımız var. Bunlardan bazıları; Türk hukuk tarihinin önemli isimlerinden Naziha Muhyiddin, feminizm tarihinin önemli isimlerinden Halid Edib Adıvar, Türk sinemasının önemli isimlerinden Fatma Gerik ve kadına şiddetle mücadele eden Fidan Ataselim .

Bu isimler, Türkiye’de ve dünyada kadınların eşit haklara sahip olması, mesleklerini özgürce icra etmesi ve özgürlüklerini koruması için emek vermiş kadınlardır.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın