medyauzmani.com
Türkiye’nin en büyük nakliye şirketleri hangileridir? – Haberin Olsun!

Türkiye’nin en büyük nakliye şirketleri hangileridir?

Türkiye’nin en büyük nakliye şirketleri hangileridir?

Nakliye, herhangi bir ürünü, eşyayı veya insanı bir yerden başka bir yere taşıma işlemidir. Türkiye, Asya ile Avrupa arasında bir köprü konumunda olduğundan, lojistik ve taşımacılık sektörü ülkenin ekonomik kalkınmasında önemli rol oynamaktadır. Türkiye’nin en büyük nakliye şirketleri arasında:

1. Nakliye için MNG

MNG Kargo, Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı forwarding şirketidir. 1987 yılında kurulmuş olup, Türkiye çapında 1.000’den fazla şubesi ve acentesi bulunmaktadır. Uluslararası taşımacılık da yapan MNG Kargo, Avrupa, Asya ve Afrika’da 200’den fazla ülkeye kargo taşımacılığı hizmeti vermektedir.

2. Şarj seviyesi

Aras Kargo 1983 yılında kurulmuş olup Türkiye’nin en büyük forwarding şirketlerinden biridir. Türkiye genelinde 900’den fazla şubesi ve acentesi bulunan Aras Kargo, yurt içi ve yurt dışı kargo taşımacılığı hizmeti vermektedir.

3. Posta, telgraf ve telefon

PTT Kargo, Türkiye’nin devlet kontrolündeki en büyük nakliye şirketidir. 1840 yılında kurulan PTT’nin bugün Türkiye genelinde 5.000’den fazla şubesi ve acentesi bulunmaktadır. PTT Kargo yurtiçi ve yurtdışı kargo taşımacılığı hizmeti vermektedir.

4. Yerli mallar

Yurtiçi Kargo 1982 yılında kurulmuş olup Türkiye’nin en büyük forwarding şirketlerinden biridir. Türkiye genelinde 1.100’den fazla şubesi ve acentesi bulunan Yurtiçi Kargo, yurt içi ve yurt dışı kargo taşımacılığı hizmeti vermektedir.

5. Ecole Lojistik

Ekol Lojistik 1990 yılında kurulmuş olup Türkiye’nin en büyük lojistik şirketlerinden biridir. Türkiye genelinde 40’tan fazla şube ve acentesi bulunan Ekol Lojistik, yurt içi ve yurt dışı lojistik hizmetleri sunmaktadır. Ayrıca Avrupa, Asya ve Afrika’da 20’den fazla ülkede faaliyet göstermektedir.

Nakliye ve lojistik hizmeti veren firmalar, Türkiye’nin en büyük nakliye şirketleri arasında önemli bir yer tutmaktadır. Bu şirketler Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına önemli katkı sağlıyor.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın