medyauzmani.com
Türkiye’de su mevcudiyetinin ekonomik etkileri – Haberin Olsun!

Türkiye’de su mevcudiyetinin ekonomik etkileri

Bu ülkenin su kaynakları, herhangi bir ülkenin ekonomik gücünü etkileyen en önemli faktörlerin başında gelmektedir. Bu yazımızda kısaca topladığımız bilgileri, Türkiye’de su sahibi olmanın ekonomik etkilerini kısaca aktaracağız.

Günümüze baktığımızda dünya nüfusunun artmasıyla birlikte su kaynaklarına olan ihtiyacın da her geçen gün arttığını görmekteyiz. Öte yandan insanların su kaynaklarını dikkatsiz ve savurgan bir şekilde kullanmaları da su kaynaklarının her geçen gün azalmasına neden olmaktadır.

Türkiye su kaynakları açısından oldukça zengin bir ülkedir. bu yüzden; Türkiye’de insanların su ihtiyacını karşılamak için bol miktarda su rezervi bulunmaktadır. Özellikle Türkiye’nin üç tarafının denizlerle çevrili olması ülkemizin su kaynakları açısından zengin olmasını sağlarken aynı zamanda ülkenin ekonomik gücünü de artırmaktadır.

Türkiye’nin üç tarafının denizlerle çevrili olması ve akarsu kaynaklarının çok fazla olması ülkemizdeki birçok faaliyeti kolaylaştırmaktadır. Ve özellikle akarsular üzerine yapılan barajlar sayesinde ülkenin ihtiyacı olan elektrik üretiliyor. Nehirler gibi su kaynaklarının ürettiği enerji kaynakları da diğer ülkelere satılmaktadır.

Enerji üretiminin yanı sıra ülkemizin su kaynakları sayesinde tarımsal faaliyetler daha hızlı ve verimli bir şekilde yürütülebilmektedir. Öncelikle ülkemizde ova gibi yaylalarda bulunan su kaynaklarına sahip topraklar sayesinde tarımsal faaliyetlerle birçok ürün çeşidi yetiştirilmektedir.

Türkiye’de suyun varlığının ekonomik, sosyal ve kültürel etkilerini konu alan yazımız için görüş ve önerilerinizi aşağıdaki yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın