medyauzmani.com
Turizm haftası ile ilgili bir hikaye – Haberin Olsun!

Turizm haftası ile ilgili bir hikaye

Turizm haftası ile ilgili bir hikaye

Bir zamanlar küçük bir kasabada yaşayan Ali, Turizm Haftası etkinlikleri hazırlanırken çok heyecanlıydı. Daha önce hiç turist görmemişti ve ilgisini çekmişti.

Turizm Haftası’nın başlamasına sayılı gün kala illerine gelen turist sayısı artmaya başladı. Ali her gün sokaklarda turistleri izledi. İlginç kıyafetler, farklı diller, yabancı tatlar onu büyüledi.

Ama Ali’nin en büyük hayali turistlerle tanışıp konuşmaktı. Ne yazık ki İngilizceden başka dil bilmiyordu ve turistler de Türkçe konuşamıyor.

Ali bir gün elinde haritayla bir turistin kaybolmuş göründüğünü fark etti. Hemen yanına gitmeye ve ona yardım etmeye karar verdi. İngilizcesi çok iyi olmasa da turiste oraya nasıl gidileceğini anlatmayı başarır. Turist, Ali’ye yardım etmekten çok mutlu olmuş ve ona bir şeyler vermek istemiş. Ali kibarca reddetse de turistlerin cana yakın ve yardımsever olduğunu anladı.

Ali, turizm haftasında turistlere yardım etmek için elinden geleni yaptı. Onlara yön verdi, şehirlerindeki tarihi yerleri gösterdi, onlara Türkçe öğretti.

Turizm haftası sona ererken Ali, kasabasında kalan son turistin gidişinin yasını tutar. Ancak turistlerin öğretecek çok şeyi vardı. İngilizce öğrenmeye karar verdi ve gelecekte daha fazla turisti ağırlamak için çalışacak.

Ali, Turizm Haftası sayesinde dünyanın farklı yerlerinden insanlarla tanıştı ve onların kültürlerini öğrendi. Artık kasabasına gelen her turistin onun için bir fırsatı vardı ve o her zaman yardıma hazırdı.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın