medyauzmani.com
Trafikte sürücü koltuğu pozisyonu nasıl ayarlanmalı? – Haberin Olsun!

Trafikte sürücü koltuğu pozisyonu nasıl ayarlanmalı?

Trafikte sürücü koltuğu pozisyonu nasıl ayarlanmalı?

Türk kaynaklarına göre sürücü koltuğunun araç içerisindeki konumunun doğru ayarlanması çok önemlidir. Aracın içindeki kontrolleri ve kumandaları kolayca kullanabilmek ve görebilmek için sürücü koltuğunu doğru şekilde ayarlamalısınız.

Sürücü koltuğunun konumu ayarlanırken sürücünün kafasına, dirseklerine ve dizlerine ulaşan destekleyici bir konuma ayarlanmalıdır. Koltuğunuzu ayarlamak için sürücü koltuğunun ön ve arka kısmındaki hareketli parçaları kullanmalısınız. Koltuğunuzu alçaltabilir veya yükseltebilir, ileri geri hareket ettirebilir ve koltuğun yana kaymasını engelleyebilirsiniz.

Koltuğu ayarlamak için öncelikle koltuğun kendini alçaltabilen ve kaldırabilen kısmı kullanılarak, sürücünün kafasının önünde kumandaların ve kumandaların kolayca görülebileceği bir konuma ayarlanması gerekir. Daha sonra koltuğun kayar kısmı kullanılarak dirsekleriniz ve dizleriniz desteklenecek şekilde ayarlanmalıdır. Son olarak, koltuğun yana kaymasını önlemek için koltuğun ön ve arka kısmının hareketli kısımlarını kullanarak koltuğu sabitlemelisiniz.

Koltuğunuzu ayarladıktan sonra kumandaların ve kumandaların kavranabilmesi için kolunuzu havaya kaldırmadan parmaklarınızın ulaşabileceği mesafede olduğunu kontrol etmelisiniz. Ayrıca görüş alanının aracın arkası, yanları ve önü tarafından görülebilmesini sağlamalısınız.

Trafikte sürücü koltuğu pozisyonu nasıl ayarlanmalı? hakkında yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın