medyauzmani.com
Toprak rengi ve özellikleri neden farklıdır? – Haberin Olsun!

Toprak rengi ve özellikleri neden farklıdır?

Toprağın renk ve özelliklerinin neden farklı olduğu kısacası toprağın renk ve özelliklerinin neden farklı olduğu hakkında bilgiler

Toprağın rengi, yapısı vb. Gayrimenkul, bulunduğu bölgeden büyük ölçüde etkilenir. Bir bölgenin iklim, yağış türü, sıklığı, miktarı ve bitki örtüsü gibi çeşitli özellikleri de toprak özelliklerini etkiler.

Yüksek yağış alan bölgelerdeki toprak, daha fazla çürüyen bitki ve hayvan atığı içerir. Bu nedenle toprak rengi koyulaşır ve bol miktarda mineral içerdiğinden ekime çok uygundur.

Az yağış alan bölgelerdeki toprak, bitki örtüsü ve üzerinde yaşayan hayvanlar açısından fakir olduğu için daha az çürüyen atığı vardır. Bu nedenle daha açık renkli bir görünüm oluşur. Bu, düşük toprak verimliliğinin bir göstergesidir.

Yağışların hemen hemen hiç olmadığı bölgelerde toprakta fazla yaşam olmadığı için toprak bitki ve hayvan atıklarının minerallerinden mahrum kalır. Bu, bu bölgelerin topraklarının çok açık renkli olmasını sağlar. Bu topraklar en verimsiz topraklardır ve ekime uygun olduğu söylenemez.

Toprak türleri - türleri - bölgeler - azonal - bölge içinde

Toprağın renk ve özelliklerinin neden farklı olduğu ile ilgili yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın