medyauzmani.com
TMSF, Aynes Gıda’yı Tarım Kredi – Haberinolsun.net.tr’a devretti – Haberin Olsun!

TMSF, Aynes Gıda’yı Tarım Kredi – Haberinolsun.net.tr’a devretti

TMSF’den yapılan açıklamaya göre, günde bine yakın işçinin ve yaklaşık 20 bin süt çiftliğinin çalıştığı Denizli’deki İnes Gideh, iflastan kurtarılıp satılmamasının ardından ihaleye çıkarıldı.

Türk tarım kredi kooperatiflerine Aynes satışı onaylandı

8 Eylül 2022 tarihinde yapılan ihale ile satış süreci başlayan Aynes Gıda’nın satışı, ihale, müzayede ve kapalı pazarlık aşamalarından sonra en yüksek teklifi veren Tarım Kredi tarafından rekabetin olumlu görüşü ile onaylandı. . yazı tahtası.

Tarım Kredi Kooperatifi bugün KDV dahil 926 milyon 890 TL ödedi ve Aynes Gıda’nın yönetimi TMSF’den Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerine ait TKT Hayvancılık ve Tarım Ürünleri AŞ’ye devredildi.

Şartlı dolandırıcılıktan hüküm giyenler

Aynes Gıda’yı gerçeği yansıtmayan bilançolarla olduğundan çok daha iyi durumda göstererek tahvil ihraç ettikleri ve bankalardan yüklü miktarda kredi kullandıkları için şirket yetkilileri hakkında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Enis Gıda’nın eski Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Şirin, eski Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ayhan Bator ve eski Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Özkan’ın kasten suç duyurusunda bulunduğuna karar verdi. Tahvillerin ihracı sırasında finansal tablolarda yanlış düzeltmeler. süreç.

Sanıklara özel evrakta sahtecilik ve sahtecilik yaptıkları gerekçesiyle 3 yıl 4 ay hapis ve 20 bin lira adli para cezası verildi. Ayrıca eski hissedarlar ve yöneticiler hakkında açılan davalar da FETÖ terör örgütünün soruşturması kapsamında olmaya devam ediyor.

TMSF vesayet döneminde şirketin cirosu ve karlılığı artmasına rağmen bankaların ve tahvil sahiplerinin eski borçlarının geri ödenemediği ortaya çıktı.

Bu pozisyonun “sürdürülemezlik raporu” ile resmileşmesi üzerine Aynes Gıda, “Ticari Ekonomik Bütünlük” (TİB) ihalesi ile satışa çıkarılmış ancak TMSF ilk teklifteki teklifi düşük bulmuştur ve fon yönetim kurulu fiyatı düşürmeyi kabul etmedi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın