medyauzmani.com
Tesla, EV konektör tasarımını diğer otomobil üreticilerine açıyor – Haberinolsun.net.tr – Haberin Olsun!

Tesla, EV konektör tasarımını diğer otomobil üreticilerine açıyor – Haberinolsun.net.tr

Tesla Cuma günü bir blogda tasarım ve özellik dosyalarının indirilebileceğini söyledi. Şirket, “Tesla, şarj konektörünü genel bir standart olarak kodlamak için ilgili standart kuruluşlarıyla aktif olarak çalışıyor” dedi.

Tüm Tesla araçlarındaki şarj konnektörü, 1 MW’a kadar AC ve DC şarj sağlar. Kompakt tasarımı ve performansı, Kuzey Amerika’daki çoğu elektrikli araç tarafından kullanılan Ortak Şarj Sistemi (CCS) konektörlerinden üstündür.

Tesla, şimdi Kuzey Amerika Şarj Standardı (NACS) olarak adlandırılan şarj konektörü ve şarj bağlantı noktasının Kuzey Amerika’daki en popüler şarj standardı olduğunu iddia ediyor. Bu, Kuzey Amerika’daki Tesla araç satışlarına ve markalı süper şarj istasyonlarındaki şarj cihazlarının sayısına dayanan bir istatistiktir. Tesla’nın Amerika Birleşik Devletleri’nde yaklaşık 1.500 Supercharger istasyonu var. Her istasyonda ortalama dokuz şarj cihazı bulunur.

Tesla, hangi otomobil üreticilerinin veya altyapı şirketlerinin vardiya olarak ücretlendirdiğinden bahsetmedi. Neredeyse her otomobil üreticisinin artık CCS kullandığı bu son derece rekabetçi ortamda, GM, Ford ve Stellantis’in Tesla teknolojisine geçtiğini görmek zor.

Bununla birlikte, en az bir şirket – EV başlangıcı Aptera – hareketi destekliyor. Bu yılın başlarında Aptra, ABD hükümetini Tesla’nın Supercharger teknolojisini ülkedeki tüm EV şarjları için standart olarak benimsemeye çağırdı. EVGo, ABD’deki bazı şarj istasyonlarına Tesla konektörleri ekledi.

Şirket, blogunda ağ operatörlerinin NACS’yi şarj cihazlarına entegre etmek için “zaten planlarının olduğunu” söyledi. ChargePoint, EVConnect veya Electrify America gibi ağ sağlayıcıları NACS eklerse, Tesla sahiplerinin adaptöre ihtiyaç duymadan bu istasyonlarda şarj etmelerine olanak sağlayacak.

Otomobil üreticileri elektrikli araçlarında NACS’ye geçerse, bu araçların sahiplerine Tesla’nın Kuzey Amerika Supercharger’ına ve hedef şarj ağlarına erişim sağlayacak.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın