medyauzmani.com
Temel Yetenek Testi TYT Baraj Puanı 2018 – Haberin Olsun!

Temel Yetenek Testi TYT Baraj Puanı 2018

Aşağıda kısaca 2018 yılında TYT barajı temel yetenek testinden bahsedeceğiz.

Tüm merkezi testlerde belli bir eşik puan vardır. Ayrıca tarama sistemi olan yerlere kalafatlama yapılır ve bunun sonucunda belli bir pay ile mekana girilmiş olur. Zorunlu programların payı düşük ve aday sayısı fazla olduğu için baraj puanları uygulanmaktadır.

Üniversiteye giriş sisteminin sınavlı olarak değiştirildiği bu yıl, temel yeterlik sınavı olan üniversite giriş sınavının ilk oturumunda da baraj uygulaması yapılıyor. Bu yıl için üç farklı baraj başvurusu yapılmıştır. Bunlar, iki yıllık önlisans ve lisans programlarını tercih etmeleri bakımından farklılık gösterir.

Temel yeterlilik sınavında önlisans programları için baraj puanı 150 puan olarak belirlenmiştir. Temel yetenek sınavında lisans programları için baraj puanı 180 olarak belirlenmiştir. Ayrıca 200 puana ulaşan ve seçilmeyen adaylar bir sonraki yıl tekrar seçilme hakkına sahip olacaktır.

Önlisans programları iki yıllık programlardır. Lisans programları da dört yıllık programlardır. İkinci oturum sınavına girebilmek veya doğrudan birinci oturum testi ile seçim yapabilmek için barajları geçmek ve başarılı sayılmak gerekir. Eşik puanını geçen adaylar açık öğretim kolejlerine de kayıt hakkı kazanabilmektedir. Böylece Açık Okuma adı verilen açık öğretim programlarında öğrenci olarak bulunabilirler.

Temel Yeterlilik Testi TYT Baraj Puanı 2018 ile ilgili görüşlerinizi aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın