medyauzmani.com
Teknolojik gelişmelerin solunum sağlığı üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri – Haberin Olsun!

Teknolojik gelişmelerin solunum sağlığı üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri

Teknolojik gelişmelerin solunum sağlığı üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri hakkında bilgiler.

Teknolojinin gelişmesi dünyadaki birçok dengeyi etkiliyor. İnsanlar da teknolojiye bağımlı hale gelmiş ve bundan olumsuz etkilenmiştir. Teknolojinin pek çok faydası olduğuna şüphe yok ama yararları kadar zararlarına da dikkat etmek gerekiyor.

olumsuz etkiler

Teknolojinin gelişmesi endüstriyel alanın da gelişmesine yol açmış ve çevre endüstriyel atıklardan zarar görmektedir. Fabrikalardan yayılan zehirli gazlar insan solunum sistemini olumsuz etkiler. Araçların havaya saldığı gazlar bile insan solunum sisteminin sağlığı üzerinde olumsuz etkilere sahiptir. Bu zehirli gazlar havadaki oksijen seviyesini düşürür ve sağlıklı nefes almayı engeller. Soluduğumuzda solunum sistemimize giren zehirli gazlar geri dönüşü olmayan hastalıklara neden olabilir. Solunum sistemi yoluyla dolaşım sistemine oradan da vücudumuzdaki dokulara giden oksijen, hava kirliliği durumunda tam olarak sağlanamaz ve bu da bazı hastalıklara yol açar.

olumlu etkiler

Teknolojinin gelişmesi tıp alanında da gelişmelere yol açmıştır. Tıp alanında atılan adımlar takip edilerek birçok hastalık kolaylıkla tedavi edilebilmektedir. Zararlı gazları filtreleyen filtreler, teknolojinin solunum sistemimiz üzerindeki olumsuz etkilerinden korunmak için kullanılabilir.

Teknolojik gelişmelerin solunum sağlığı üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri ile ilgili yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın