medyauzmani.com
Tarihte Türk destanları nelerdir? eğitim platformu – Haberin Olsun!

Tarihte Türk destanları nelerdir? eğitim platformu

Bu yazımızda tarihteki Türk destanlarını kısaca anlatacağız.

Türk destanları tarihte önemli bir yere sahiptir. Mevcut Türk devletleri hakkında kültürel ve sosyal bilgiler veren edebî metinlerdir. Bu metinler ağızdan ağza oluşturuldu. Destanlar didaktik ve didaktiktir. Gelenek, görenek, örf, adet, kanun ve göreneklerin öğrenilmesinde etkilidir.

Tarihte birçok Türk devleti kurulmuştur. Tarihte pek çok Türk destanı yaşanmıştır. Bu destanların çoğu Türklerin yaşam tarzları hakkında bilgi vermesi bakımından doğrudur. Destanlardaki mistik düzen, Türklerin manevi ve milli değerlerine verdiği önemi göstermektedir.

Türkler tarih boyunca büyük mücadeleler vermişlerdir. Bu mücadeleler her zaman olma ve olmama mücadeleleri olmuştur. Ölüm kalım mücadelesi veren Türkler, göçebe olarak yaşamış toplumlardır. Türklerin bu yaşam tarzı mücadelelerinde önemli bir yer tutmaktadır.

Türk destanları şunlardır:

* Uygurların destanları

Göç destanı

epik soy

* Bu destan

Oğuzkağan Destanı

* Bozkurt Destanı

Ergenekon destanı

* Yaratılış destanı

* Albert Tonga’nın destanı

* Edilge Destanı

Destanlar Türkler için çok önemlidir. Destanların gösterge niteliğindeki, didaktik ve didaktik yönleri günümüzde de etkisini sürdürmektedir. Destanlar üzerine araştırma çalışmaları yapılmaktadır. Dil, Anlatım ve Edebiyat dersleri verilmektedir. Bu bakımdan eğitim ve öğretimde Türk tarihi açısından önemli destanlar bulunmaktadır. Böylece destanlar güncelliğini korur.

Tarihte Türk destanları ile ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın