medyauzmani.com
Tarihte kullanılan ilk maden hangisidir? – Haberin Olsun!

Tarihte kullanılan ilk maden hangisidir?

Geçmişte de insanlar bugün olduğu gibi doğa ile sürekli etkileşim halindeydiler. O zamanlar insanlar daha çok çalışıyor ve yaban hayatından korunmaya çalışıyorlardı ve savunma ve barınma gibi imkanlar daha zayıf olduğu için hep doğadan yeni icatlar yapıyorlardı.

16111641_resim1MÖ 800 yılında insanlar Taş Devri’nde yaşarken, Neolitik Çağ’da insanlar bir bakır madeni bulmuş ve tarihte kullanılan ilk metal bakır olmuştur. Öncelikli olarak taş yerine saf bakır kullananlar, bakırın yumuşak bir metal olduğunu ve dövülerek kolayca şekil verilebilen, çekiçle vurularak sertleştirilebilen bir metal olduğunu fark etmişlerdir.

İlk zamanlarda Mısır’da yaygın olarak kullanılan bakır madenlerinde yapılan ve tarihi M.Ö. 5000 yıllarına kadar uzanan silahlar ve süs eşyaları günümüze kadar gelebilmiş ve arkeolojik kazılar sonucunda bulunmuştur. Tarihi kaynakların verdiği bilgilere göre MÖ 3800 yıllarında Sina Yarımadası’nda bakır madenlerinin faaliyet gösterdiği bilinmektedir.

MÖ 3000’de Roma’nın bakır ihtiyacının çoğu Kıbrıs’tan gelen bakır madenlerinden karşılanıyordu. Ancak bu dönemde demir ve çelik keşfedildi ve yaygın olarak kullanıldı.

İlk kullanılan madencilik temasının yorumlar bölümünde görüşlerinizi bizimle paylaşın.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın