medyauzmani.com
Su arayan adamın özeti – Haberin Olsun!

Su arayan adamın özeti

Suyu Arayan Adam kitap özeti ve analizi ile sayfamızda. 100 temel eserden biri olan Su Arayan Adam’ın kısa bir özetini hazırladık. Sitemizde tüm kitapların özetlerini bulabilirsiniz.

Su kitabı özeti arayan adam

Su Arayan Adam, Şevket Surya Aydemir’in otobiyografisidir. Yazar, hayat hikâyesini güzel bir üslupla ve doğru bir Türkçe ile farklı hikâyelerle ayrıntılı bir şekilde aktardığı için çok okunmuştur. Şevket Süreyya, hayatından kesitleri farklı hikâyelerle sundu.

İşte kitaptan bazı hikayelerin bir özeti:

Türk Avrupası Rumeli, savaşın en zor günlerini yaşıyordu. Balkan savaşı tüm karanlığıyla çöktü. Kardeşlerim kalede esir ve şehit olurken, çocuklar bizi uzaklaştırıyordu. Yüzlerce yıldır vatanımızı anıyor, arkasında ve önünde hayaller kuruyor, cihangir’de özlediğimiz topraklardan çekiliyorduk.

Edirne düşüyordu. Savaşın tüm karanlığı sabır, zafer, genişleme ve fetih arzularımıza galip geldi. Bir arıza yaşadık. Biz çocukların hayali bu değildi. Peki ya Anadolu? Anadolu, köklü bir tarih ve Türklerin anavatanı olarak Avrupa’dan farklıydı. Ortadoğu’da kanımızın boşa gitmesinden başka bir şey yoktu. Neden Arap Yarımadası’na sahip olabiliriz?

Kral yağ gibi ortadan kayboldu. Bütün bunlara rağmen Anadolu, Rumeli çocuklarının hayallerini süsleyecek bir yer olmayacaktı. Çocukken hayalimiz dünya hakimiyetinden başka bir şey değildi. Tuna’dan Kafkasya’ya dünya hakimiyeti hayaliyle yaşayan çocuklar Anadolu’ya sığınamadı.

Sonuçta, her şey bitti. Ordular yenildi, evler yakıldı ve insanlar öldü. Topraklar gitti, kara günler geldi. Hayal kırıklığından başka bir şey değildi. Bedenen ve ruhen bir bitkinlik baş göstermiş, memleketin son dakikaları gibi bir durum yaşanmıştı. Anadolu’da kaybolmuş, çocukluğumda duyduğum sesler yankılanıyordu kulaklarımda.

Su Arayan Adam hakkındaki yorumlarınızı ve kitap hakkında yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın