medyauzmani.com
Stephen Hawking Live in Brief – Bir eğitim platformu – Haberin Olsun!

Stephen Hawking Live in Brief – Bir eğitim platformu

Stephen Hawking kimdir, Stephen Hawking Özetle yaşa

Stephen Hawking, 1942’de İngiltere’de doğdu. Bir yaşına kadar normal bir hayat yaşayan Hawking, normal çocukluk seyrini sürdürdü. Ama akıllı bir çocuktu. 1965 yılında 23 yaşındayken bir süredir birlikte olduğu Jane Wilde ile evlenmeye karar verir. Jane Wilde da bir filoloji öğrencisiydi ve sıradan mutlu bir aileleri vardı. Bu evlilikten iki oğlu ve bir kızı oldu. Ancak hayatı yolunda giderken beklenmedik bir olay meydana geldi ve motor nöron hastalığına yakalandı. Bu hastalıktan sonra tekerlekli sandalyeye mahkûm vücudunu hareket ettiremez hale geldi. Her şeye rağmen aile hayatı mutlu bir şekilde devam etmiş ve bugün büyük bir bilim insanı olarak kabul edilen Hawking profesör olmuştur. Newton ve Einstein’dan sonra doğmuş en iyi fizikçilerden biridir.

Dört temel fizik teorisinin bir arada kullanıldığı büyük birleşim teorisinin temellerini atan Hawking, teorik fizik için çok önemli bir adım attı. Aynı zamanda Einstein’ın görelilik ve kuantum fiziğini sentezlemeye çalışır. Onun bu sentez arayışındaki amacı, evrenin oluşumunun temellerini açıklamak ve en merak edilen sorulardan birine açıklık getirmektir. Zamanın Kısa Tarihi adlı kitabında evren hakkında elde ettiği verileri herkesin anlayabileceği bir fizik diliyle yayınlamıştır.

Hawking hiç hareket edemiyordu, başı öne düşse bile doğrulamıyordu. Başına gelen her şeye rağmen, Einstein’dan sonra yirminci yüzyılın en önemli deha örneği olarak kabul ediliyor. 14 Mart 2018 tarihinde vefat etmiştir.

Stephen Hawking’in Hayat Kısa Özeti hakkındaki yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın