medyauzmani.com
Sosyal meseleler üzerine deneme – Haberin Olsun!

Sosyal meseleler üzerine deneme

Bu yazımızda toplumsal sorunların oluşumunu kısaca anlatacağız.

İnsan sosyal bir varlık olarak çevresiyle sosyal ilişkiler kurar. Bireysel ve toplumsal ilişkiler paketi yaşamın devamını sağlar. Bireysel olarak alınan kararlar sosyal hayatta da kendini gösterir.

Sosyal sistem ahlaki ve yasal sistemlerle çevrilidir. Bu sistemlerin temelleri ulusal, beşeri ve küreseldir. Bu durumda toplumsal düzenin sağlanması da insan merkezli bir yaklaşımla sağlanmaktadır.

İnsanların olduğu her yerde sorunlar olacaktır. Çünkü insan hata yapan bir varlıktır. İdeal bir toplumdan ve insanlardan bahsetmek saçmadır. Etik ve yasal kurallar bir şekilde ihlal edildiğinde toplumsal sorunlar ortaya çıkar.

Bu her alanda olabilir. Politik, ekonomik, sosyal, kültürel veya sosyal olsun, sosyal sorunlarla ilgileniriz. Toplum olarak karşılaştığımız sorunları aşmak da toplumu bir arada tutan dinamikler sayesinde mümkündür.

Sorunları çözmek için çözüm üreten mekanizmalarında bağımsız ve tarafsız bir şekilde doğrunun peşinden gitmeleri gerekir. Burada öncelik insani değerlerdir. İnsana değer verilen ve insan yaşamının ön planda tutulduğu her yerde toplumsal sorunlar kolaylıkla aşılabilir.

Toplumsal sorunlar varsa bireysel olarak çözüm üretmek de mümkündür. Ancak bireysel olarak mücadeleden vazgeçmek işleri daha da kötüleştirir. Günümüzde buna kamuoyu oluşumu deniyor. Toplumsal sorunların çözümünü hızlandıran kamuoyunun veya kamuoyunun oluşması ve tanınmasıdır.

Sorunlar insan merkezliyse çözümler de insan merkezli olmalıdır. Sorunlar herhangi bir odaktan kaynaklanıyorsa, çözümler insan merkezli kalmalıdır. Sorunları çözmek, insani değerlerin yaşatılmasıdır.

Sosyal konuların birleşimi ile ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın