medyauzmani.com
Soda ağacı ve kahramanlar özeti – Haberin Olsun!

Soda ağacı ve kahramanlar özeti

Soda Ağacı kitap özeti ve analizi sayfamızda. Başlıca eserlerden biri olan Soda Ağacı’nın kısaca özetini kahraman ve karakter özelliklerinin analizi olarak hazırladık. Sitemizde tüm kitapların özetlerini bulabilirsiniz.

soda ağacı ve kahramanlar kitap özeti

Mahallede çocuklarla uğraşmanın eğlenceli olduğu bir bakkal var. Bu bakkalın yanında bir de kahve dükkanı var. Çayevinde oyunlar oynanır, çaylar içilir. Gece gündüz dolup taşan kahvehane, mahalle evleri arasında kaldı.

Kafede takılan gençlerden biri fahişe Sime’dir. Saim, kahvehanenin karşısındaki evde oturan kıza aşıktır. Oyun oynarken sürekli evi gözetliyor. Kız dışarı çıkınca donup kalıyor. Bundan dolayı kaybettiği maçlardan dolayı millete gazoz aldığı için adı gazoz ağacındadır. Aldırmaz.

Bir gün dışarıda kızla tanışır. Heyecanlı, nerede diyor, kız evde diyor. İlk konuşmaları bu şekilde olurken kıza onu sevdiğini söyler. Kısa süre sonra evlenirler. Sim bir iş bulur. Sefahati bırakın. Bir eve taşınırlar. Mutlu bir yuvaları olacak.

Saim ve Melhat birbirleriyle iyi anlaşırlar. Malahat sıcak yemekler hazırlar ve evinin mutluluğunu düşünür. Saim ise işini aksatmadan yapar ve eve heyecanlı bir şekilde gelir. Bir gün dışarı çıkarlar. Malahat elbise istiyor. Sime biriktirdiği parayı gereksiz şeylere harcamak istemez. Melahat bozulur, açılır.

Sime artık eski heyecanını hissetmiyor ama çok değişiyor. Eski mahallede takılmak için eve gelmiyor. Bu arada terzi çırağı ile Malahat arkadaş olurlar. Çırağın birikmiş işi vardır, Melahat ile kaçmak ister. Röleler umursamıyor. Sime eve gelmediği günlerin sonunda bir anda evden çıkıyor.

Sime terk edildiğini anlar ve mahallesine döner. Bir gün Malahat ile tanışır. Malahat onu görmez, Saim’in yanındakiler Malahat’a başvururlar. Zengin bir adamla flört ediyor. Saim aldırmaz ve yoluna bakar.

Şampiyonlar

Oruç: O küçük bir çocuk.

salinler: O güzel ve çekici bir kız.

Terzi çırağı: Yakışıklı bir genç tiptir.

Soda Ağacı Kahramanları ile ilgili yorumlarınızı ve kitap hakkında yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın