medyauzmani.com
Sezonun İlk Çukur Peyniri Lansmanı – Haberinolsun.net.tr – Haberin Olsun!

Sezonun İlk Çukur Peyniri Lansmanı – Haberinolsun.net.tr

Oberuk peynirini çıkardıktan sonra Irangi ilçesinde düzenlenen etkinliğe katılan Vali Tunkai Akoyun, ilçede kurulan çadırları tek tek ziyaret ederek hemşerilerimizle bir araya geldi. Daha sonra Vali Aquion etkinlikte bir konuşma yaptı.

Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen mayın patlamasında hayatını kaybeden madencilere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Milletimize başsağlığı dileriz.” diyerek konuşmasına başlayan Vali Akoyun, bu tür etkinliklerin örf ve adetlerimizin yaşatılmasındaki rolüne dikkat çekerek, “Bu programların kültürümüzde, örf ve adetlerimizde önemli bir yeri vardır. yaşamak ve gelecek nesillerimiz için hayatta kalmak. medeniyetimizin havzasında. Zaman zaman halklarımızla şehirlerimiz arasında var olan kardeşlik köprülerini güçlendirir, milletimizin dayanışmasını arttırır, toplumumuzda birlik ve beraberliği aşılar. Bu faaliyetler sayesinde aynı toprakların farklı topraklarda yaşayan insanları bir araya gelerek hasret gideriyor, kardeşlik bağlarını güçlendiriyor.” İfadelerini kullanın.

“Kültürümüzün ve medeniyetimizin dünyaya tanıtılmasında mutfağımızın çok önemli bir rolü var.”

Vali Akoyon, ülkemizin geleneksel sanatlardan, söylem ve mimariye, gastronomiye ve daha birçok alana kadar kültürün beşiği olduğunu vurgulayarak, “Obrock peyniri, ülkemizin, bölgemizin ve şehrimizin en önemli kültürel değerlerinden biridir. Günümüzde gastronomi, şehirlere ve ülkelere küresel ölçekte değer katmaktadır.Yemek kültürü, bulaşıcı turizm gibi kavramlar yaygınlaşmıştır, kültürümüzün ve medeniyetimizin dünyaya tanıtılmasında mutfağımız çok önemli bir rol oynamaktadır.Kerman örneğinde, Oberuk peynir şehrimizi tanıtmak için harika bir fırsat. dedi.

“İnşallah 2023’ün ilk altı ayında Karaman ile özel ürünlerimiz için en az 20 ek Cİ almayı hedefliyoruz.”

Vali Akoyon, daha sonra dünyanın en iyi 5 peynirinden biri olarak gösterilen Oberek peynirinin ilimizin GI ürünü olduğunu belirterek, “İlimizin ürünlerinin GI çalışmaları Valilik koordinasyonunda tüm hızıyla devam ediyor. Bu doğrultuda 2023 yılının ilk altı ayında Karaman ile özdeşleşmiş ürünlerimiz için en az 20 adet ek Cİ olmasını hedefliyoruz. Cİ tescil çalışmaları ile şehrimizin ürünlerini daha geniş kitlelere tanıtmayı ve daha geniş kitlelerde alıcı bulmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda GI tarafından kültürümüzü ve değerlerimizi vatanseverlik olarak koruyoruz.Ancak açıkça belirtmeliyim ki “Obrock peyniri” için kullanılan “Türk Rokforu” tabiri yanlış bir kullanımdır.Kültürel değerlerimiz ve etiketlerimiz asla asırlardır kültürümüzde olan obaruk peyniri, ülkemizin ve milletimizin lezzetidir, değerimizdir, değerimizdir. herhangi bir yabancı atıf için.” dedi.

“Ülkemize ve milletimize hizmet aşkıyla çağa damgasını vuracak ve yüzyılımızı ‘Türkiye’nin Yüzyılı’ olarak tamamlayacak çalışmalara devam ediyoruz.

Tarihimizden, kültürümüzden ve medeniyetimizden aldığımız ilham ve güçle, bugüne kadar olduğu gibi ilimizi, bölgemizi ve ülkemizi geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Vali Tunkai Akoyun, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Kerman’da eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma çok önemli yatırımlar yapıldığını vurgulayarak, “Ülkemize ve milletimize hizmet aşkıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. “Türkiye’nin Yüzyılı” adına asırımıza damgasını vuracak olan bu eser, siz sayın hemşerilerimizin birlik ve beraberlik içinde kültür ve değerlerimize ilgi göstermenizden ve hedeflerimize doğru ilerlememizden memnuniyet duymaktayız. emin adımlarla bu kutlu yolda İfadeler kullanın.

Etkinlikte, AK Parti Milletvekili Karman d. Rajab Sheker ve ben geldik. CHP Kirman’ın avukat yardımcısı Salman Oğuzan Eser. İranci İlçe Valisi İsmail Atkan Ünfer, İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı K. Alp. Mustafa Çetinkaya, Iranci Belediye Başkanı Yüksel Büyükarje, Ergli Belediye Başkanı Hüseyin Obroku, kurum yöneticileri, ilçe ve ilçe düzeyindeki siyasi parti başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlarımız da katıldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın