medyauzmani.com
Şehir konuşmalarının özeti kısa – eğitim platformu – Haberin Olsun!

Şehir konuşmalarının özeti kısa – eğitim platformu

Şehir Mektupları özeti ve analizi sayfamızda. 100 temel eserden şehrin mesajlarının özlü bir özetini hazırladık. Sitemizde tüm kitapların özetlerini bulabilirsiniz.

Şehir mektupları kitap özeti

Şehrin Mesajları Kitabı, Ahmed Rasim’in doğup büyüdüğü İstanbul’u her yönüyle anlattığı şehre, kültüre, sanata ve insanlara odaklanan onlarca mektuptan oluşuyor.

İşte bazı mesajların özetleri:

ilk harf, Bakırköy Adaları’ndan ve İstanbul’un birçok park ve bahçe alanından bahsediyor, mis kokulu meyve ve çiçeklerden örnekler veriyor. Güzel bir betimleme yaparak İstanbul’un resmini çiziyor.

ikinci harf İstanbul şehrinden ve doğal güzelliklerinden bahsediyor. Boğaziçi ve mesire yerlerini betimleyici yazılar yazarak haber verir.

üçüncü harf Konuk olmaktan bahsetmişken yazar, bir arkadaşıyla olan yakın sohbetinden, şehrin güzelliklerini izlerken karşılaştığı ilginç olayların merkezinde arkadaşının olmasından bahsediyor.

dördüncü harf Şehir yaşamına göre şehirde spor yapmaktan ve sağlıklı yaşamaktan eleştirel bir dille bahsediyor. Kros bisikletinden ve faydalarından bahsederken şehrin doğal güzelliğini ve insan yüzünü de ön plana çıkarıyor.

beşinci harf Kentte geçirdiği hastalık ve sağlık sorunları hakkında konuşurken, gittiği bir göz doktoruyla yaşadıklarını anlatıyor. Şehrin rutin yaşamının ve yeniliklerin monotonluğu içinde önemli kararlar alır.

mektup on yedi, Medine’de ramazan günlerine değinerek oruç tutanlar olduğunu, ramazanı ve ramazanı detaylıca değerlendirdiklerini söylüyor ve yine şehrin zenginliğinden ve kültürel farklılığından bahsediyor.

otuzuncu harf Şehirdeki anılarını hatırlıyor, çocukluğunu paylaşıyor, duygu ve düşüncelerle dolu cümleler kuruyor.

mesaj kırkıncı Şehirdeki hayallerinden bahsederken köy hayatının güzelliğini gözler önüne serercesine tarifler veriyor. Okuyucuyu kafasında şehir ve köy yaşamını karşılaştırmaya zorlar.

Aşağıya Şehir Mektupları ve kitap özeti ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın