medyauzmani.com
Savurganlık üzerine deneme – eğitim platformu – Haberin Olsun!

Savurganlık üzerine deneme – eğitim platformu

Bu yazımızda savurganlığın bileşimini kısaca açıklayacağız.

İnsan ihtiyaçlarına göre yaşar. Hayati, temel ve keyfi ihtiyaçlar insanların hayatını şekillendirir. İnsanlık tarihinde geçmişten günümüze bu ihtiyaçlar doğrultusunda yaşayan insanlar, şartlara göre farklı kişilik özellikleri kazanmaktadır. Ama doğada insanlar hep aynıdır.

İnsanlar çalışarak, çabalayarak ve tasarruf ederek ihtiyaçlarını giderirler. Barınma, beslenme, korunma, geçinme ve neslin devamı için ihtiyaçları izler. Bu nedenle, keyfi ihtiyaçların zamanı geldi. İnsanlar planlı ve bilinçli hareket ederek ihtiyaçlarını giderirler.

Tasarruf, insanların barış içinde yaşamasını sağlar. Zamandan, enerjiden ve sağlıktan tasarruf etmek insanların mutlu ve huzurlu bir hayat sürmesini sağlar.

Bilakis savurganlık, başta sağlık olmak üzere tüm beşeri mal ve sermayeye zarar verir. Sağlığın, ekonominin, aklın ve neslin israfı nihayetinde insanı tecrit eder. Bu sosyal bir boyuttur.

Savurganlığı sadece ekonomik açıdan ele alırsak, günümüzde en yaygın atık enerji israfıdır. Bunun sonucunda çevre sorunları ortaya çıkmakta ve çevre kirliliği meydana gelmektedir. Savurganlık aynı zamanda ekonominin çökmesine de yol açar. Bu çözülme insana karşı süreklidir.

Savurganlık ekonomik zenginliğini ve sermayesini kaybeder. Ölümsüzlük ve bilinçsizlik ile insanlar sağlıklarını, akıl sağlıklarını, ailelerini, her şeylerini kaybedebilirler. Savurganlık bir noktada başlar ve sizi başka bir noktaya iter.

Az, hesapsız, plansız, usulsüz harcanan her şey israf yaratır. Savurganlık, insanı ve insanlığı yiyip bitiren bir hastalık gibidir. Bu hastalıktan kurtulmak için insani değerlerin korunması ve yüceltilmesi gerekir.

Savurganlık ile ilgili kompozisyon hakkındaki yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın