medyauzmani.com
Savunma sanayiinin lider firmaları ile ASELSAN Konya arasında iş birliği protokolü – Haberinolsun.net.tr – Haberin Olsun!

Savunma sanayiinin lider firmaları ile ASELSAN Konya arasında iş birliği protokolü – Haberinolsun.net.tr

ASELSAN Konya ile Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar, Askeri Fabrika Genel Müdürlüğü ve AŞ Tersane İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün de katıldığı Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ ile işbirliği protokolü imzalandı.

Mohsen Dheere, Milli Savunma Bakan Yardımcısı, Meclis Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Başkanı Zia Altunialdez, Milli Savunma Bakanlığı, Askeri Fabrikalar Genel Müdürü, İmdat Ersoy, Kimyasal Teçhizat ve Sanayiler Genel Müdürü Yasin Akdere, Genel Müdür Silahlı Kuvvetler Komutanı Esad Akgün ve Aselsan Konya Genel Müdürü Bülent Işık, Aselsan Konya’da düzenlenen işbirliği protokolü imza toplantısında bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Deri, gazetecilere verdiği demeçte, Aselsan Konya’nın Türkiye’nin savunma sanayisinde son 20 yılda nasıl bir gelişim gösterdiği konusunda ideal bir tesis olduğunu söyledi.

ASELSAN Konya’nın Konyalı sanayicilerin ortak olduğu önemli bir girişim olduğunu anlatan Deri, “Bugün bu firmayı ziyaret etme fırsatımız oldu. Bir yandan Silahlı Kuvvetler olarak ASELSAN Konya ile ne tür iş birliği imkanlarımız olabileceğini değerlendirdik. Bunu bir işbirliği protokolüne bağladık ve bugün çok değerli bir gün ve bu fabrikanın önümüzdeki dönemde Konya’ya ve Türkiye’ye çok büyük hizmetler sunacağına inanıyorum” dedi.

– “Türkiye Yüzyılı”

Altunialdez, Konya’da savunma sanayii açısından da değerli ve farklı bir gün olduğunu belirterek, yetkililerle yaptıkları görüşmede önemli konuları ele aldıklarını söyledi.

Aselsan Konya sistemleri, üretim alanları ve kapasitesi hakkında bilgi alarak geliştirilebilecek yeni projelerden bahseden Altunialdez, “Amacımız ülkemizin imkanlarını ve kapasitemizi her türlü çabayı sarf ederek, kapasite artırarak işbirliğine ve değere dönüştürmektir. Savunma sanayinde olduğu kadar savunma sanayinde de iş birliklerimizi geliştirerek yolumuza bugüne kadar yaptıklarımızın üzerine koyarak yolumuza devam etmek istiyoruz. işbirliği.” İfadelerini kullanın.

Altunialdez, imzalanan protokolün ülkeye hayırlı olmasını temenni ederek, “Konya’nın ve ülkemizin savunma sanayii için önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde bu çalışmaların hızlanmasını temenni ediyorum.” dedi.

ASELSAN Genel Müdürü Konya Bülent Işık, ziyaretleri için Deri ve Altunialdez’e teşekkür ederek protokolün faydalı olmasını temenni etti.

Daha iyi projelerin geliştirilmesi için kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çeken Işık, “Özellikle ülkemizin önde gelen işletmesi olan makine kimyası sektörü ile benzer çalışmalarımız var. Bu işbirliklerinin mutlaka puanlara ulaşacağını umuyorum. Çalışmalar yaparak ülkemize faydalı olacağımıza inanıyorum.” Değerlendirdi.

Aselsan AŞ’nin bir anonim şirketi olan ASELSAN Konya’nın yüzde 51 hissesine Aselsan, yüzde 49’una Konya Savunma Sanayii AŞ aittir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın