medyauzmani.com
Savaş, barış ve kahramanların özeti – Haberin Olsun!

Savaş, barış ve kahramanların özeti

Savaş ve Barış kitabının özeti ve analizi sayfamızda. Yüz büyük eserden biri olan Savaş ve Barış’ın kısaca özetini kahraman ve karakter özelliklerinin analizi olarak hazırladık. Sitemizde tüm kitapların özetlerini bulabilirsiniz.

Savaş, Barış ve Kahramanlar kitabının özeti

Tolstoy, eseri Rus-Fransız Savaşı’ndan etkilenen üç aile hakkında yazdı. Klasikler arasında yer alan eser, ebadında büyük bir kitap olmasına rağmen en çok okunanlar arasında yer almaktadır.

özet

Nikolai’nin iki çocuğu var, Maria ve Andrey. Ve bir kız olarak Maria, malikanede babasıyla birlikte yaşıyor. Andrei evli. Ancak mutsuz bir evliliği vardır. 1805 yılında Horde ile birlikte orduya katılan Andrei, ailesini geride bırakarak askere gider. Andrei’nin karısı hamile.

Andrei orduda yaralandı. Savaşın ortasında kimse bakmıyor. Kendi imkanlarıyla kurtulur. Sonra ailesinin yanına gelir. Bir oğlu oldu, ancak karısı doğum sırasında öldü. Oğlu Nikolai’yi büyütmeye başladı. Natasha ile tanışır. Babası evliliklerini onaylamaz. Ama nişanlanırlar.

Natasha ve çocuğunu alıp başka bir arkadaşına gider. Orduya döndü. Natasha’nın farklı ilişkileri var. Andrey bunu kabul edemezdi. Zor günlerden geçiyor. Babası öldü, kardeşini yalnız bıraktı. Bir süre sonra Andrei ve Natasha barıştı ama Andrei öldü. Nikolai’ye teyzesi bakıyor. Maria, Rostov ile evlenir.

Pierre vasiyetine babasının varisi muamelesi yapar. Savaş sırasında miras hukuku ile mücadele etti. Mason locasına katılır. Hastanelerde ve okullarda birçok faaliyeti gerçekleştirir. Pierre, hayatında Andrei ve Natasha ile çalışmış biri. Mason, kaldığı handa aradığını bulamamaktadır.

Fransızlar işgali hızlandırır. Karısını kaybeden Pierre, figürünü ve kıyafetlerini değiştirmeye, liderleri öldürmeye karar verir ama yakalanır. Masonluğu bırakıp dine girer. Bir süre bu böyle devam eder.

Şampiyonlar

Nikolay: Bir baba olarak iki çocuğu var.

Marie: Andrew’un kız kardeşidir.

Andrey: Evli ama mutsuz bir adam.

Nataşa: Andriy’nin ilgilendiği kadın o.

Rostov: Maria’nın kocasıdır.

Piyer: Andrew’un arkadaşıdır.

Savaş ve Barış Kahramanları ile ilgili yorumlarınızı ve kitap hakkında yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın