medyauzmani.com
Sağlıkla ilgili STK’lar nelerdir? – Haberin Olsun!

Sağlıkla ilgili STK’lar nelerdir?

Bu yazımızda kısaca sağlıkla ilgili STK’ların ne olduğunu açıklayacağız.

Sivil toplum kuruluşları, sağlık, eğitim, ulaşım, güvenlik, sosyal, siyasal, hukuki ve çevresel alanlarda resmi kurumlardan bağımsız veya bağımsız olarak faaliyet gösteren, doğrudan veya dolaylı olarak kamu yararına çalışan ve kamuya baskı yapan kuruluşlardır. kamuoyu oluşumu.

STK’lar, insanların ihtiyaçlarını gündeme getirmek için etik ve yasal çerçeveler içinde her türlü reklamı yapmayı seçebilirler.

STK’lar resmi kurumlar değildir. Devletin tanımladığı anayasal çerçeve içinde gönüllülük esasına göre çalışır. Yöneticiler seçimle göreve gelirler. Bunun dışında bir ast-üst ilişkisi yoktur. Çalışanları gönüllü olarak hizmet vermektedir.

STK giderleri genellikle bağışlarla karşılanmaktadır. Çalışma saatleri bilinmiyor. İnsanların ihtiyaç duyduğu her alanda çalışma alanları. Çalışanlar her yaştan ve cinsiyetten olabilir. Dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin çalışır ve hizmet ederiz.

STK’lar daha çok eğitim, sağlık ve çevre alanlarında toplum yararına hizmet etmektedir. Sağlık, eğitim ve çevre insanların en çok ihtiyaç duyduğu alanlardır.

Sağlıkla ilgili sivil toplum kuruluşları şu şekildedir:

*Kızılay

* Yeşilay

* Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı

* Türk Kalp Vakfı

* Türk Böbrek Vakfı

* Türkiye Diyabet Vakfı

* Sigara Derneği

*Bedensel Engelliler Vakfı

* Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı

Sağlıkla ilgili STK’lar ile ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın