medyauzmani.com
Sağlık eğitimi bölümü nedir? – Haberin Olsun!

Sağlık eğitimi bölümü nedir?

Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Sağlık Eğitimi Bölümünü tercih etmeyi düşünen adaylar için bu mesleğe ilişkin bilgileri, sonuçlarını ve mesleğin geleceğine dair bilgileri derledik. İşte sağlık eğitim departmanı – mesleği hakkında bilgiler:

Sağlık Eğitimi Bölümüne Giriş:

Mezunlar başta aile planlaması, çevre sağlığı merkezleri, kanser ve tüberküloz kontrol birimleri gibi alanlarda olmak üzere Sağlık Bakanlığı’nın çeşitli kuruluşlarında çalışmaktadır. Lisansüstü eğitim dereceleri alanlar okullarda sağlık bilgisi öğretmeni olarak çalışırlar.

Programın amacı: Sağlık eğitimi programının amacı, sağlığın korunması ve geliştirilmesi konusunda halkı bilgilendirecek personel yetiştirmektir.

Programda verilen ana dersler: Matematik, Fizik, Biyoloji, Genetik, İnsan Anatomisi, Histoloji, Tıbbi Terminoloji (Tıbbi Terminoloji/Eczacılık, Patoloji, Psikoloji, Sosyoloji, İş Sağlığı ve Güvenliği, Sağlık, Sağlık Sistemleri, Biyoistatistik, Demografi (Nüfus) İnsan çevresi, sağlıkta kitle iletişim eğitim programı Yaşlılık ve sorunları, hasta hakları, aile planlaması ve eğitim bilimleri (pedagoji) gibi derslerin yanı sıra eğitim verilmektedir.

Gerekli nitelikler: Bir sağlık eğitimi programında okumak isteyenler, hem doğa bilimlerine hem de sosyal bilimlere ilgi duymalı ve bu alanlarda başarılı insanlara yardım etmekten ve öğretmekten zevk alan başkalarını etkileyebilmelidir.

Mezun unvanları ve pozisyonları: Sağlık eğitimi programını tamamlayanlar ‘Lisans Diploması’ ve ‘Sağlık Eğitimcisi’ ünvanlarını kazanırlar. Sağlık eğitimcileri sağlık sorunlarının çözümünde uygulanabileceği için özel ve kamu sağlık kuruluşlarında halk sağlığının korunmasına ilişkin sözlü ve yazılı açıklamalar yapmakta, koruyucu sağlık eğitim programları geliştirmekte ve okullarda görev yapanlar sağlık bilgisi dersleri vermektedir.

İş yerleri: Aile planlaması, çevre sağlığı merkezleri, kanser ve tüberküloz savaş birimleri başta olmak üzere Sağlık Bakanlığı’nın çeşitli kuruluşları sağlık eğitimcilerinin temel çalışma alanlarını oluşturmaktadır. Lisansüstü eğitim dereceleri alanlar okullarda sağlık bilgisi öğretmeni olarak çalışırlar.

sağlık eğitim nedir, sağlık eğitim ne işe yarar, sağlık eğitim maaşları, sağlık eğitim iş imkanları, sağlık eğitim iş alanları, sağlık eğitim mesleği hakkında bilgiler, sağlık eğitimin geleceğini yönetmek, sağlık eğitimini tercih edeceklerde hangi özellikler olmalı yönetimi, Sağlık eğitimi bölümü sağlık eğitimi tanıtımını tercih ediyor, sağlık eğitimi kazanç durumu ve iş olanakları, kariyer rehberi, sağlık eğitimi mezunları hangi işleri yapıyor, sağlık eğitimi mezunlarından sonra nerede çalışıyorlar, sağlık eğitimi iş arama durumu

> Aşağıdaki sağlık eğitimi bölümüne soru ve görüşlerinizi hemen yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın