medyauzmani.com
Sağlık bir akıl meselesidir, anlamlı bir vücut kompozisyonu değil – Haberin Olsun!

Sağlık bir akıl meselesidir, anlamlı bir vücut kompozisyonu değil

Bu yazımızda sağlık bir beden meselesi değil, oluşum anlamında kafa meselesidir kısaca bilgi aktaracağız.

Sağlık en değerli beşeri sermayedir. Sağlıklı bir insan, huzur ve sükunet içinde yaşamak anlamına gelebilir. Bir kişinin sağlığı, beslenme ve egzersiz alışkanlıkları ile doğrudan ilişkilidir. Sağlığı korumak, sağlıklı olmanın tek şartıdır.

Sağlıklı yaşama hakkı bir insan hakkıdır. İnsanların en doğal haklarından biri sağlıklı bir çevrede yaşamak, beslenmek ve sosyal bir yaşam sürdürmektir. Sağlık, hijyen, dengeli ve doğru beslenme, düzenli egzersiz yapma gibi faaliyetlerle ilişkilidir.

Vücut zinde, çevik ve güçlü olduğu gibi sağlıklı yaşamak da bir zihin meselesidir ve kişinin sağlıklı yaşama kararı da öyledir. Sağlıklı bir yaşam sürmeye karar veren bir insan, fiziksel sağlığını korumak için aldığı kararlar, yaptığı seçimler ve ortaya koyduğu irade ile doğru orantılı sonuçlar alır.

sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Zeki insan, sağlığının değerini bilen ve hastalık başlamadan önce sağlığına dikkat eden kişidir. Sağlık insanın en büyük sermayesidir. Sağlıksız bir insanı tüm hayati faaliyetlerden mahrum bırakmak, insan olarak yaşamayı zorlaştırır.

Düzenli spor aktiviteleri ve dengeli beslenme beden sağlığı için iyi olsa da ruh sağlığı da önemlidir. Beden ve ruh sağlığını korumak insanın insan gibi yaşamasını sağlar. Aksi halde insan yaşadığı hayattan hiçbir şey anlamaz.

Bu sebeplerden dolayı sağlık beden değil, zihin meselesidir. İnsan hayatını iradesi doğrultusunda devam ettirebilecek olgunluğa erişir. Sağlığın korunması da bunun için bir ön koşuldur.

Sağlık beden meselesi değil akıl meselesidir Kompozisyon ile ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın