medyauzmani.com
Sağlık alanında çalışan sivil toplum kuruluşları ve amaçları – Haberin Olsun!

Sağlık alanında çalışan sivil toplum kuruluşları ve amaçları

Bu yazımızda sağlık alanında faaliyet gösteren STK’lar ve amaçları hakkında kısaca bilgi vereceğiz.

Sivil toplum kuruluşları hak ve adalet arayan, eğitim, sağlık, güvenlik ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere örgütlenmiş, gönüllülük esasına göre toplum yararına çalışan kuruluşlardır. STK’lar toplumsal düzene bağlı kalarak birlik ve beraberliği sağlar. Huzur, sükunet ve güven ortamı yaratırlar.

Ulusal ve uluslararası çalışmalar yaparak birçok alanda farkındalık yaratıyorlar. Bunların en önemlileri arasında sağlık alanında yürütülen faaliyetler yer almaktadır. Sağlıklı yaşamak insanların en doğal hakkıdır. Sağlık sigortası ile yaşamak bir insan hakkıdır.

Sağlık alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları şunlardır:

* LÖSEV (Lösemili Çocuklara Sağlık ve Eğitim Vakfı)

Lösemili çocukların sağlık ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak, toplumu ve dünyayı lösemi konusunda bilinçlendirmek için oluşturulmuştur.

* Türk Böbrek Vakfı

Böbrek hastalarının tanı, tedavi ve rehabilitasyon ihtiyaçlarını karşılamak, hastaların sorunlarını çözmek, toplumda ve dünyada böbrek hastalıkları konusunda bilinçlendirmek amacıyla kurulmuştur.

* Türk Kalp Vakfı

Kalp ve damar hastalarının sağlık ihtiyaçlarını karşılamak, karşılaştıkları sorunları çözmek, toplumda ve dünyada seslerini duyurmak için farkındalık yaratmak amacıyla kurulmuştur.

*Kızılay

Ülke ve dünya çapında sağlık, eğitim, barınma, güvenlik ve insani yardım konularında toplumdaki ihtiyaç sahiplerine, mağdurlara ve mazlumlara yardım dağıtmak amacıyla kurulmuştur.

* Yeşilay

Bağımlılık ve bağımlılıktan kurtulmak isteyenlerin yaşadığı sorunlarla mücadele etmek, insana ve insanlığa zarar veren sağlık sorunlarıyla mücadele etmek amacıyla kurulmuştur.

Sağlık alanında faaliyet gösteren STK’lar ve amaçları ile ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın