medyauzmani.com
Sağlığı tanımlarken ölçülen temel özellikler nelerdir? – Haberin Olsun!

Sağlığı tanımlarken ölçülen temel özellikler nelerdir?

Harika 82f106bd4cSağlık kavramı aslında çok geniş bir kavramdır ve sağlığı tanımlarken insan özelliklerinin tüm yönleriyle dikkate alınması gerekir. Bu nedenle sağlık kavramı tanımlanırken fiziksel, zihinsel, ruhsal ve sosyal iyilik hali birincil ölçü olarak kullanılmaktadır. Anlaşıldığı üzere, sağlık belirlenirken insanların sadece beden ve beden sağlığı dikkate alınmamakta; Diğer faktörler de dikkate alınır.

Bir kişinin hasta olmaması, mutlaka sağlığının kanıtı değildir. Çünkü bir insan fiziksel olarak sağlıklıyken ruh sağlığı veya sosyal sağlığı iyi olmayabilir, bu durumda kişinin fiziksel sağlığı iyi olsa bile o kişi sağlıklı olarak tanımlanamaz. Kısaca; Sağlıklı olmanın, fiziksel olarak hasta olmamanın yanı sıra fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik hali olduğunu söyleyebiliriz.

Fiziksel olarak sağlıklı olan bir kişi, çevresindeki olumsuz olaylardan veya durumlardan da olumsuz etkilenebilir ve bu nedenle kişi kendini ruhsal veya psikolojik olarak sağlıklı hissetmeyebilir ve hastalanabilir. Bu durumda, bir sağlık durumundan söz edilmez.

Sağlığın belirlenmesinde ölçüt olarak alınan temel nitelikler ile ilgili görüş ve görüşlerinizi bize yazın.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın