medyauzmani.com
Saç bakım kürünün faydaları nelerdir? eğitim platformu – Haberin Olsun!

Saç bakım kürünün faydaları nelerdir? eğitim platformu

Saç bakım kürünün faydaları nelerdir? Örnekteki gibi düzenleyin.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde merkezi otoritenin gücünü korumak, asker yetiştirmek ve devlet giderlerini karşılamak için birçok yönteme başvurulmuştur. Bu yazımızda sizlere bu sistemlerden biri hakkında bilgi vereceğiz.

Söz konusu tıraş sisteminin faydaları;

  1. Kırsal güvenlik: Memurlara ve devletin ileri gelenlerine ekmeleri için verilen arazilerin güvenliğinden de bu kişiler sorumlu tutulmuştur. Bu şekilde vilayetlerin güvenliği de sağlanmış oldu.
  2. Vergi tahsilatı ve vergilerin uygun kullanımı şu şekilde kolaylaştırılır: Temar sahipleri, görevli oldukları bölgelerde yaşayan halktan vergi toplarlardı ve bu vergilerin bir kısmı devlete verilirken, bir kısmıyla da askerleri eğiterek mevcut askerlerin maaşını öderlerdi.
  3. ordunun ihtiyaçlarını karşılamak için: Temar sahipleri, bulundukları yerin vergileri ve ürünlerinden elde edilen gelirle her zaman savaşa hazır askerler yetiştirmişler, böylece askerlerin giderleri devlet hazinesinden karşılanmıyordu.
  4. Tarımsal üretim sürekli hale geldi: Altemar’ın sahipleri, satın aldıkları araziyi sürekli olarak işlemek zorunda kaldılar. Bu durumda üretimin devam ettiğinden emin olun.
  5. Ülke gelişti: Ülkenin kalkınması ve refah düzeyine ulaşması kolaylaştı.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın