medyauzmani.com
Saatler ne zaman ileri alınacak 2014 – Haberin Olsun!

Saatler ne zaman ileri alınacak 2014

Saatler ne zaman ileri alınır 2014, Saatler ne zaman ileri alınır tarih 2014 hakkında kısa bilgi.

2014 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile saatlerin bir gün ileri alınacağı açıklandı. Bilindiği üzere günümüzde pek çok program saatlerini otomatik olarak güncellemektedir. Microsoft bu konuda herhangi bir kesinti olmaması için yeni bir güncelleme yayınladı.

Bu uygulama yaz saati uygulaması olarak adlandırılır ve 30 Mart Pazar günü saat 02:00’de saatler bir saat ileri alındığında tüm dünyada gerçekleşir. Yaz güneşinden daha fazla faydalanmak adına gerçekleştirilen uygulama bu yıl Türkiye’de 31 Mart Pazartesi günü yapılacak.

Microsoft bunun için bir yazışma yapmış ve sistemlerde herhangi bir aksama olmaması için kullanmak üzere bir yama koymuş.

Microsoft Türkiye Windows Ürünleri Grup Müdürü Onur Altıntaş, yamayı kurumlarda kullanıma sunmadan önce erkenden test için hazırladıklarını belirterek, “Birçok kullanıcımızı etkileyen bu yamaları hazırlamak detaylı bir çalışma ve zaman gerektirmektedir. Microsoft Türkiye olarak sorun anlaşıldığı anda Microsoft genel merkezine gerekli uyarıları göndererek yamanın bir an önce hazırlanmasını sağlıyoruz.Pazar gününe kadar kurulu Windows ve Windows Server sistemlerinde saatin doğru görüntülenmesini isteyen kullanıcılar, 30 Mart 2014 tarihinde bu yamayı indirip yükleyebileceksiniz.

Resimler (1)

2014 yılı ile ilgili yorumlarınızı zaman ilerledikçe paylaşabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın