medyauzmani.com
Rembrandt van Rijn Kemerer – Haberin Olsun!

Rembrandt van Rijn Kemerer

Adını tarihe altın harflerle yazan bu önemli ressam Hollandalı ünlü ressam Rembrandt van Rijn’in bugün 407. doğum günü. Rembrandt van Rijn Kim o, onun hakkında da bilgi topladık.

Rembrandt van Rijn, 1606’da Hollanda’nın Leiden kentinde doğdu; 1669 yılında 63 yaşında aynı ülkenin Amsterdam şehrinde vefat eden ünlü ressam ve matbaacıdır.

Rembrandt van RijnGölgeler ve ışık ressamı olarak lanse edilen Rembrandt van Rijn, yaşamı boyunca hem Hollanda’da hem de Avrupa’da tanınan en yetenekli ressam olarak kabul edildi. Hollanda’da sanat açısından özgür bir dönemde sanatını uygulama fırsatı bulan Rembrandt van Rijn, halen Avrupa’da tüm zamanların en iyi ressamlarından biri olarak kabul ediliyor.

Varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gözlerini açan ünlü ressam, evli Harmen Geririch ve Cornelia çiftinin oğludur. Babası bir değirmenciydi ve zengindi; Bu zenginliğin de etkisiyle Leiden Üniversitesi’nde eğitimine başlayan Rembrandt van Rijn, dönemin ünlü ressamlarından Jacob van Swanenberg’in dikkatini bir kez daha çekmeyi başardı.

Bir süre sonra 1656 yılında iflas ettiğini ilan eden ünlü ressam, tüm mal varlığı ve evi de dahil olmak üzere eserleriyle birlikte müzayedede satıldı ancak borçlarından tamamen kurtulamadı. İki arkadaşı borçlarından bir nebze olsun kurtulmak için onu işe alır. 1663 ve 1668’de bu iki arkadaşın ölümüyle iş düzeni de bozuldu. Sadece bir yıl sonra, 4 Ekim 1669’da Rembrandt da öldü ve ölümünden 4 gün sonra Amsterdam’daki isimsiz bir mezarlığa gömüldü.

Rembrandt van Rijn ile ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın