medyauzmani.com
Piller ne zaman icat edildi, bulundu? – Haberin Olsun!

Piller ne zaman icat edildi, bulundu?

Piller ne zaman icat edildi, bulundu?

Piller ilk olarak 1800 yılında İtalyan bilim adamı Alessandro Volta tarafından icat edildi. Volta, çinko ve bakır diskler arasına iletken bir sıvı yerleştirerek elektrokimyasal reaksiyonlar yoluyla akım üretebildi. Bu cihaz volta hücresi olarak bilinir ve modern pillerin atası olarak kabul edilir.

Ancak, ilk pratik pil 1836’da John Frederick Daniell tarafından geliştirildi. Daniel, bir çinko elektrot ve bakır sülfatla doldurulmuş bir elektrolit içeren silindirik bir cam kap kullanarak bir elektrokimyasal hücre tasarladı. Bu tasarım volta hücresinden daha üstündü çünkü daha uzun ömürlü ve kararlı akım üretiyordu.

Bugün farklı pil türleri var. Bunlar arasında alkalin piller, kurşun-asit piller, lityum-iyon piller ve nikel-metal hidrit piller bulunur. Piller evlerde elektronik cihazların güç kaynağı olarak kullanıldığı gibi uzay araçlarından elektrikli arabalara kadar birçok alanda da kullanılmaktadır.

Piller, modern yaşamın vazgeçilmez bir parçasıdır ve daha uzun süre dayanmaları, daha hızlı şarj olmaları ve daha çevre dostu olmaları için sürekli geliştirilmektedir.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın