medyauzmani.com
Phreatic Zone ve Vadose Zone arasındaki temel fark nedir? – Haberin Olsun!

Phreatic Zone ve Vadose Zone arasındaki temel fark nedir?


Phreatic Zone ve Vadose Zone arasındaki temel fark nedir?

Phreatic Zone ve Vadose Zone arasındaki temel fark nedir?

Akifer ve vaduz bölgesi, yeraltı sularının hareket ettiği alanlardır. Ancak bu iki bölgenin özellikleri farklıdır.

Vryatica bölgesi

Doğal alan, tamamen yeraltı suları ile dolu olan alandır. Burada zemindeki boşluklar ve çatlaklar su ile dolar. Su basıncı yüksektir ve su seviyesi genellikle yeraltında yüzeye göre çok daha yakındır. Bu bölgede su kaynaklar, mağaralar ve yer altı kuyuları şeklinde yüzeye çıkabilir.

Vaduz Güneşi

Vadoz bölgesi ise yeraltı suyunun sadece bir kısmının bulunduğu bölgedir. Burada toprak altı boşlukları kısmen doludur ve hava da bulunabilir. Bu bölgede yeraltı suyu seviyesi yüzeyden daha derin ve su basıncı daha düşüktür.

Özetle: Yorum alanı tamamen su ile doludur ve yüksek su basıncına sahiptir, vadoz alan ise kısmen su ile doludur ve düşük su basıncına sahiptir.

Ayrıca Vaduz bölgesi genel olarak yağmur suları ile yeraltı sularının bir arada bulunduğu bir bölgedir. Bu su toprak altı boşluklarından geçerek yeraltı suyuna karışır. Vadose bölgesinin altında, yeraltı suyunun tamamen mevcut olduğu Doğal Bölge bulunur.

Vretic ve Vaduz bölgeleri de yeraltı suyunun yönetimi ve kullanımında farklılık gösteriyor. Doğal alan, su kaynaklarının çoğunun bulunduğu yerdir ve bu nedenle suyun korunması ve yönetilmesi önemlidir. Su kaynağı genellikle suyu korumanın ve toprak erozyonunu önlemenin önemli olduğu Vaduz bölgesidir.

Sonuç olarak, septik bölge ile vadoz bölge arasındaki temel fark, tamamen yeraltı suyu ile dolu olan fiziksel bölge ile kısmen dolu olan vadoz bölge arasındaki su basıncı ve yeraltı suyu seviyesi farklarıdır. Bu iki bölge su kaynaklarının yönetimi ve korunması açısından da farklılık göstermektedir.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın