medyauzmani.com
Özgürlük üzerine deneme – eğitim platformu – Haberin Olsun!

Özgürlük üzerine deneme – eğitim platformu

Bu yazımızda kısaca özgürlük ile ilgili kompozisyonu anlatacağız.

Özgürlük, özgür olmak, özüne sahip çıkmak, kişilik haklarına sahip olmak ve bu hakları baskı ve dayatma olmaksızın yaşamaktır. Özgürlük aynı zamanda düşünce, duygu ve davranış özgürlüğü olarak da bilinir. Ama özgürlüğün de sınırları vardır.

Düşünce, duygu ve davranış bakımından özgürlüğü kısıtlamak da bir başka özgürlük alanıdır. Bir özgürlüğün bittiği yerde başka bir özgürlük başlar. Burada yine özüne bağlı olarak özel hayatın mahremiyeti sorgulanmaktadır.

Gizlilik bir insan hakkıdır. Bu durumda özgürlük, insan hakları kapsamında bir çerçeve içinde var olur. Yani özgürlük herkes için gereklidir. Özgürlük hiçbir dili, dini, ırkı veya cinsiyeti sınırlamamalıdır. İnsan hakları kapsamında değerlendirilmesi gerekir.

İrade, karar verme, muhakeme ve akıl yürütme yeteneklerine sahip olunarak insanların algılarının köreltilmesi ve köleleştirilmesi düşünülemez. Hiçbir ahlaki ve yasal sistemde yeri yoktur. Bu bakımdan insan, kolonyal bir alet veya malzeme olarak kullanılamaz.

Özgürlük, bireyin seçimler ve kararlar vererek hayatta kalmasını ve yaşamasını sağlar. Toplumun gelişmesini ve kültür, medeniyet, bilim ve sanat kavramlarının ortaya çıkmasını sağlar. Özellikle bilim ve teknolojinin gelişmesinde, önyargıların aşılmasında ve bazı önyargıların ortaya konulmasında özgürlük çok önemli bir yere sahiptir.

Manevi duyguların ve ahlaki gerçeklerin insanı özgürleştirdiği bilinmektedir. Çünkü insanların ahlaki ve yasal sistemleri ne zaman özgür yaşam güçlenir.

Özgürlük ile ilgili kompozisyon hakkındaki yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın