medyauzmani.com
Özetle Nikola Tesla Live – Bir eğitim platformu – Haberin Olsun!

Özetle Nikola Tesla Live – Bir eğitim platformu

Aşağıda Nikola Tesla’nın hayatından kısaca bahsedeceğiz.

Nikola Tesla 1856’da Hırvatistan’da doğdu. Muazzam bir zekaya sahip olduğu biliniyor. Altı dil konuşabilmesi ve bazı üst düzey kurslar alabilmesi, zekasının kanıtı olarak gösterildi. Okul hayatında matematik, fizik ve mekanik üzerine yoğunlaşsa da asıl ilgi alanı her zaman elektrik olmuştur.

Nikola Tesla, Graz Bilim Enstitüsü’nde 4 yıl boyunca matematik, fizik ve mekanik dersleri aldı ve ağırlıklı olarak elektrik alanına odaklandı. Elektrik alanındaki çalışmalar ve icatlar aracılığıyla fizik alanına odaklanın. Tarihin en önemli bilim adamlarından biri olarak birçok deney yaptı.

Babası rahip olan ve annesi halk arasında ev aletlerinin mucidi olarak tanınan Tesla, babasının rahip olması konusundaki ısrarlarına rağmen mühendislik alanında çalıştı ve çalışmalarını sürdürmek için annesinden destek aldı. eğitim bu yönde. Politeknik alanına girerek, henüz emekleme döneminde olan elektrik alanında çalışabilmek için matematik ve fizik bilgisini geliştirdi ve teknik kitaplar okumak için dil öğrenmeye karar verdi. Eğitimine Prag Üniversitesi’nde devam etti.

Alternatif akım ve doğru akım konularında tartışmalar ve çalışmalar yürüttü. Bir telefon şirketinde çalışmaya başladı. O da dinamo üzerinde çalıştı. Dönen makineleri korumak için düzenlenmiş kontrol cihazlarını icat etti. 1884’te Amerika’ya gitti. Dünyanın ilk hidroelektrik santralinin kurulmasına vesile oldu. Elektrik alanında en önemli gelişmelere yol açmıştır. O da 1943’te öldü.

Aşağıda kısaca Nikola Tesla’nın hayatı ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın