medyauzmani.com
Özetle empati nedir – Eğitim platformu – Haberin Olsun!

Özetle empati nedir – Eğitim platformu

nezaketBaşka bir kişinin duygularını, tutumunu veya davranışını etkileyen bir güdüyü anlayarak içselleştirme durumuna “empati” veya “empati” denir. Empati kelimesi, kişinin başka şeyler hakkındaki duygu ve düşüncelerini yansıtması için de kullanılır. Sempatinin zıt anlamlısı “nefret”tir.

Empati yeteneği doğuştan yüksektir. Bu durumu araştırmak için bebekler üzerinde bir çalışma yapılmış ve bu çalışmalar sonucunda bu tez doğrulanmıştır. Ancak empati çabuk kaybedilen bir beceridir, bu yüzden açık uçlu sorular sormak, yavaş hareket edip çok yorum yapmak, hızlı kararlardan kaçınmak, kendimizi anlayarak geçmişimizden ders çıkarmak kaybetmemek hatta gelişmek için çok önemli faaliyetlerdir. empati kurma yeteneği.

İnsanlar empati kurma yeteneği sayesinde karşısındakini tam olarak anlar ve onların duygu, düşünce ve tutumlarını anlayarak onlara destek olabilir, böylece yargısız infazlardan ve bu kişileri suçlamaktan kurtulur çünkü empati kurdukları kişilerin ruh hallerini de çözebilirler. ile birlikte.

Empati nedir yazımız hakkındaki yorumlarınızı hemen yorum kısmından bize yazın.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın