medyauzmani.com
Öğretmenler günü ile ilgili yazı – Haberin Olsun!

Öğretmenler günü ile ilgili yazı

Öğretmenler Günü ile ilgili bilgilendirme ve konuşma, Öğretmenler Günü ile ilgili yazılar

öğretmenler Günü

Öğretmenlik insanlık tarihinin en önemli, kutsal ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmenlik, onu hayata hazırlayan tohumdan yeşerten bir meslektir ve muhatabı da insandır…

öğretmenin görevi; Erdemli bir toplumun temellerini atmak. İnsan, yaratılmışların en yücesi, en donanımlısı çünkü zekası var ama bazen en vahşi, acımasız ve dengesiz davranışları sergileyen de insandır. Bu hatalara düşmemek için hayatın içinde bir eğitim almak gerekir. Davranışlarını kontrol edebilmesi ve başkalarının haklarına saygı duymayı öğrenebilmesi için bir eğitim alın. Burada öğretmenler kutsaldır çünkü bunu insanlara küçük yaşta aşılarlar.

“Güneşin doğduğu her şeyden insanı şerden uzaklaştırıp hayra çevirmek daha hayırlıdır” sözü bu mesleğin ne kadar yüce bir amaca hizmet ettiğini göstermektedir.

Her şeyin ekonomik olarak fayda sağladığı günümüz dünyasında bu kutsal görevi layıkıyla yerine getirmek büyük bir başarıdır. Bu nedenle şevkimizi ve ideallerimizi bir daha asla kaybetmemeliyiz.

Karşılaşacağımız tüm durum ve şartları göz önünde bulundurarak ruhumuzu daima canlı tutmalıyız. Zanaatını sonsuz sabır ve istekle icra eden muvaffak olur.

elde edilecek büyük gerçek zenginlik; Başarı için para, rütbe ve şöhret değil, erdem, bilgelik ve iç huzurudur. Bu nedenle kariyer basamaklarını sabırla hedeflerimizden vazgeçmeden çıkmalıyız.

Muasır medeniyetler mertebesine yükselmemiz, bu şerefi taşıyan özverili ve kendine yeten hocalarımızın sayesindedir.

Tohum eken, ağaç seviyesine getiren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun.

Saygılarımla.

Öğretmenler Günü ile ilgili yazı hakkındaki yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın