medyauzmani.com
Öğrenci Çalışma Kitabı 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ada Yayınları sayfa 64 Osmanlı’da İnovasyon Cevapları – Haberin Olsun!

Öğrenci Çalışma Kitabı 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ada Yayınları sayfa 64 Osmanlı’da İnovasyon Cevapları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğrenci Kitabı, Ada Yayınları Üçüncü ünite Türk tarihinde bir yolculuk, sayfa 64. Osmanlı’da yenilik metni etkinlik Sorular ve cevaplar

Ülkeyi yönetirken yaptığı çeşitli hatalardan dolayı büyük bir güce sahip olan Osmanlı Devleti’nin gücü yıllar geçtikçe aşındı. Bu çöküşün en büyük nedenlerinden biri Osmanlı Devleti’nin eğitim ve bilim alanlarında kendini geliştirememiş olmasıdır. Avrupa ülkeleri ellerine geçen her türlü imkânı kullanarak yıllar içinde Osmanlılara karşı büyük bir üstünlük elde etseler de Osmanlıların varlığı her geçen yıl daha da azalmakta ve sonunda yok olma noktasına gelmektedir.

Osmanlı döneminde yenilik

Ada Yayınları 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Sayfa 64 Cevap

Osmanlı Devleti, sürekliliğini ve kendini yenileyebilmek için farklı dönemlerde reform hareketlerine girişmiştir. Aşağıda sizden dört ana dönem hakkında bilgi istenecektir. Bu dönemlerde meydana gelen değişim ve gelişmeleri araştırarak elde ettiğiniz bilgileri ilgili kutulara yazınız.

lale devri

  • cevap vermek: Lale devrinde padişah savaşmamaya karar vermiş. 1718-1730 yılları arasındaki bu dönemde padişah, Avrupa’nın her anlamda Osmanlı Devleti’nin çok ilerisinde olduğunu kabul etmiş ve amacı savaşlardan kaçınarak eğitim, bilim, sanat ve kültür gibi alanlarda ilerleme sağlamak olmuştur. Ancak yenilikler sadece sarayda kaldığı ve halka yansımadığı için Patrona Hillel isyanı patlak vermiş ve Lale Devri sona ermiştir.

Saniye. Osman dönemi (genç Osman)

  • cevap vermek: Genç Osman askeri düzenlemeler yapmak istedi. Özellikle Yeniçeri Ocağı’nı kapatmak istediği ve orduya bahşiş vermeyi reddettiği için askerlerden büyük tepki gördü ve Yeniçeriler tarafından zindanlarda öldürüldü.

Üçüncü. uygun dönem

  • cevap vermekYeniçeri Ocağı’nın kaldırılması için çalışmalar yaparak Avrupa ülkelerini inceledi. Özellikle üçüncü Rus savaşı döneminde. Selim, Nizâm el-Seyyid’in ordusunu kurdu ve yeniçerilerin büyük tepkisini harekete geçirdi. Ayrıca halk eğitimine yönelik çeşitli araştırmalar yapmıştır. Alemdar Mustafa Paşa olaylar sırasında 1808’de öldürüldü.

Saniye. Mahmud dönemi

  • cevap vermek: İkincisi, devrimlere büyük önem veren diğer padişahlar gibi. Mahmud, yıllardır üzerinde çalışılan durumu fark ederek Yeniçerileri görevden almayı başardı. Ruslarla olan çatışmaların bir sonucu olarak, başarısızlıkları nedeniyle birçok toprak kaybedildi. Ölümünden sonra Tanzimat dönemi başlamıştır.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın