medyauzmani.com
Nikola Tesla kimdir? Kısacası – bir eğitim platformu – Haberin Olsun!

Nikola Tesla kimdir? Kısacası – bir eğitim platformu

Aşağıda Nikola Tesla’nın kim olduğuna kısaca değineceğiz.

Nikola Tesla 1856’da Hırvatistan’da doğdu. Çocukluğundan beri zekası ve hafızasıyla dikkat çeken bir insandı. Eğitim ve öğretim hayatı çok verimli geçti. Altı dili çok rahat konuşabildiği de bilinmektedir.

Gratz Bilim Enstitüsü’nde 4 yıl fizik ve matematik gibi pozitif bilimler alanında yoğun çalışmalar yaparak zekasını ve becerilerini gösterdi. Babası Rev olarak bilinir. Pratik ev aletleri yapan annesinden ilham alarak bu tür şeylere ilgi duymaya başladığı da ortaya çıkıyor.

Annesinin bu yöndeki desteği sayesinde tamamen fizik alanına geçiş yaptı. Politeknik okuluna girerek bilgi ve deneyim kazanın. Prag Üniversitesi’ne girdi ve başarıya ulaştı. Lisans eğitimini tamamladıktan ve birçok dil öğrendikten sonra lisansüstü çalışmalara başladı.

O sıralarda hocalarıyla alternatif akım kaynakları hakkında tartışmalar yapıyordu. Doğru akım ve dinamo üzerine çalıştı. Birçok kontrol organizasyonu geliştirdi. Sonra Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti.

Niagara Şelalesi’nde ilk hidroelektrik santralinin inşasına yol açtı. İlk defa arabalarda hızölçer cihazının kullanılmasını sağladı. Elektrik alanında sekiz yüzden fazla icadın patentini alarak adından söz ettirdi.

Nikola Tesla, zamanının en önemli bilim adamlarından biri olarak adını tüm dünyaya duyurmayı başardı. Uzun yıllardır bilimle uğraşıyor. Manyetizma ve elektrik üzerine yaptığı çalışmalar bugün hala hayranlıkla izleniyor. Nikola Tesla 87 yaşında öldü.

Nikola Tesla ile ilgili yorumlarınızı kısaca aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın