medyauzmani.com
Nene Hatton’ın kahramanlık hikayesi – Eğitim platformu – Haberin Olsun!

Nene Hatton’ın kahramanlık hikayesi – Eğitim platformu

Aşağıda kısaca Nene Hatun’un kahramanlık hikayesine değineceğiz.

Nene Hatun, tarihte yaşamış en önemli şahsiyetlerden biridir. 1857’de Osmanlı İmparatorluğu’nun sonlarına doğru doğdu. 1877’de 93 savaşında Ruslara karşı verdiği mücadeleyle tarihe geçti. Yirmili yaşlarında genç bir anne olarak mücadelede aktif rol aldı.

Rusların Erzurum’a ilerlemesi durdurulamadı ve düşman başkente doğru ilerlemeye devam etti. Rusların Erzurum’dan Anadolu’ya ilerlemesi büyük katliamlara neden oldu. Halkın bu katliamlara karşı bölgesel direniş hatları oluşturması da söz konusuydu.

İnsanlar çocuk, genç, yaşlı fark etmeksizin düşmana karşı tek vücut olarak savaştı. Bu sadık ve vatansever insanlar arasında öne çıkan isimlerden biri de Nene Hatun’dur. Nene Hatun’un o sıralarda üç aylık bir bebeği vardı.

Üç aylık bebeğine rağmen sahip olduğu her şeyi alıp düşmanla savaşmaya giden bir kahramandır. Oğlum annesiz yaşar ama devletsiz yaşayamaz dedi. Balkan Savaşlarında da etkili olmuştur. Birinci Dünya Savaşı’nda iki oğlunu şehit verdi.

Nene Hatun da cumhuriyetin kurulmasında etkili olmuştur. 1955 yılında 98 yaşında öldü. Adı tarihe altın harflerle yazılmıştır. Azmi, sabrı ve kararlılığı herkese örnek teşkil ediyor. Gaziler için bir sabır timsali, şehitler için bir yol oldu. Kahraman olmak da yeni ufuklar açtı.

Nene Hatun’un kahramanlık hikayesi ile ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın