medyauzmani.com
Neden School Essay’e gitmeli – eğitim platformu – Haberin Olsun!

Neden School Essay’e gitmeli – eğitim platformu

Bu yazımızda kısaca neden okula gittiğimizi açıklayacağız.

Okul eğitim ve öğretim yeridir. Herkes çocukluğundan beri okula gider. Eğitim devlet güvencesi ile verilmektedir. Çünkü eğitim ve öğretim kazanılmış bir hak olarak bir insan hakkıdır. Dil, din, ırk ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın sunulacaktır.

Bir okul ve eğitim ve öğretim merkezi olarak bireyi topluma kazandırmanın yollarından biridir. Yetişmiş insan gücünü artırmak, toplumsal refahı artırmak, suçu azaltmak, bilim, teknoloji, sanat, edebiyat, fikir, felsefe, kültür ve medeniyet alanlarında gelişmek için okullara ihtiyaç vardır.

Okul, bireyi topluma getirir. Onu hayata hazırlar. Her türlü ideolojik baskıdan, dar görüşlülükten, kalıp yargılardan arınır ve uzaklaşır. Tezgâh üstü camlar gibi hayata bakmak için bir pencere açarlar. Bu pencere, bir bireyin hayatı boyunca açık kalır.

Birey hayatı boyunca okulun açtığı pencere açıklıklarından beslenerek hayatına devam eder. Yani okul yapıcı bir temelde. Eğitim ailede başlasa da okulda bir disiplin olarak devam eder.

Okul, savaşlar, doğal afetler, felaketler ve yıkımlarla baş etmenin bir yoludur. Okul hayatı her fırsatta ve her koşulda devam etmelidir. Çünkü eğitim ve öğretimin sağladığı bilginin gücü ile aşılamayacak hiçbir durum yoktur.

Eğitim, sağlık, ulaşım, adalet, barınma, beslenme, korunma, geçim ve daha birçok ihtiyaç, okul ve okul ortamlarının bireye getirdiği deneyimlerle sağlanır. Okul hayatın kendisidir. Kayıt olmama yeni okullar yaratır ve süreklilik arz eder.

Neden okula gidiyoruz? Konfigürasyon ile ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın