medyauzmani.com
“Ne mutlu Türküm diyene” sözü üzerine kompozisyon – Haberin Olsun!

“Ne mutlu Türküm diyene” sözü üzerine kompozisyon

Bu yazımızda “Ne mutlu Türküm diyene” sözü etrafında oluşan kompozisyon hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

Türk milleti tarih boyunca hep savaşarak var olma mücadelesi vermiştir. Türk milli kültürü, gelenek, görenek ve görenekleri bu doğrultuda gelişme göstermiştir. Türk milleti mücadele eden bir millet olarak yüzyıllardır hemen her coğrafyada varlığını sürdürmüştür.

Türk milleti göçebe olarak hüküm sürmüş ve daha sonra birçok coğrafi bölgeye yerleşmiştir. Ve birçok devletler kuran, medeniyetler kuran Türkler, İslam’la şereflendikten sonra bu şekilde yaşadılar.

Adalet, özgürlük ve eşitlik için mücadele eden Türkler, birçok kültür ve medeniyetle de temas kurmuştur. Türklerin siyasi yönetimi ve askeri birlikleri, dosta güven, düşmana korku verdi. Bu nedenle birçok ülke Türkleri sevmiştir.

Türklerdeki adalet anlayışı, hukuk sistemleri, ahlaki yaklaşım, başta Türk milleti olmak üzere diğer milletlere emniyet vermiştir. Bütün bunların yanı sıra Türkler binlerce yıllık tarihi ile insanlık için mücadele vermiştir.

İnsanlık en çok Türklerin savaş gücünden yararlandı. Türklerin kaderi savaş meydanlarında şekillendi. Çünkü insanlık adına yapıcı ve köklü çözümler bazı kötülük merkezlerini sürekli rahatsız etmiştir.

Bu nedenlerle Türklüğün bu tarih bilinciyle insanlığa hizmet etmenin gurur kaynağı olduğu vurgulanabilir. Ben Türküm diyebilen ve Türk adaleti altında mutlu hissedebilen herkes, adaletin dayandığı gücün altında ve onun koruması altında müreffeh bir hayat yaşar.

Ne Mutlu Türküm Sözü bestesi hakkındaki yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın