medyauzmani.com
Nasreddin’in fıkralarının ve kısa kahramanlarının özeti – Haberin Olsun!

Nasreddin’in fıkralarının ve kısa kahramanlarının özeti

Nasreddin Hacı Fıkraları kitap özeti ve analizi sayfamızda. Ana eserlerden biri olan Nasreddin Hacı’nın fıkralarının özetini, kahramanın analizi ve kişilik özelliklerinin kısa bir özetini hazırladık. Sitemizde tüm kitapların özetlerini bulabilirsiniz.

Kitap Nasreddin Hac fıkraları özeti ve kahramanları

Hikmetli söylev sanatının en önde gelen isimlerinden biri olan Nasreddin Hacı, Anadolu coğrafyasında yaşamış, hayatı insanları hayrete düşüren nasihatleriyle geçmiştir. Bilge bir insan olarak Nasreddin Hacı, akıllı, zeki ve dahi bir insan olarak bilinir. Ve başına gelen hadisler hikmet, nasihat ve mizah idi. Önemli anekdotları, anlayışlı tavsiyeleri nedeniyle bir kitapta yayınlandı.

Nasreddin Hajja’nın fıkralarından bazıları şöyledir:

sirke sorunu

Bir gün hoca bir yere misafir olmuş. Akşam yemeği vakti. Masa kurulmaya başlandı. Hacı sirkeyi çok severdi. Her yemeğe sirke koyardı. Yemek zamanı geldiğinde sipariş verdiler. Öğretmen yemeye başladı. Sirkeyi tattı, beğenmedi, diğer sirkeyi aldı ve yemeğe rastladı.

Ev sahibi öğretmen, tadına bakmadan yemeğe sirke koyduğunuzu söyledi ve nedenini sordu. Pilgrim ilk sirkenin tadının o kadar kötü olduğunu söyledi ki bundan daha kötüsü olamaz, ben de tökezleyerek ona yöneldim.

Yoğurt meze

Nasreddin Hacı, bir gün dolaşırken işleriyle ilgilendi ve yemek vaktinin geldiğini anladı. Koşucusunu göl kenarındaki bir ağacın altına çıkardı ve güzel bir yemek yedi. Kalan çömlek de süt çömleğiyle birlikte göle götürülerek tencere yıkandı.

Süt tasını yıkarken yoldan geçen bir köylü öğretmene ne yaptığını sormuş. Bir şey dedi, gölü kaynattım. Köylü, “Gölde maya var mı?” Öğretmen, “Ya tamamsa?” diye cevap verdi.

Nasreddin Hac Şakaları hikmetli şakalardır. Sürekli tavsiye vermeye ve hayatın gerçeklerini ortaya çıkarmaya meyilliydi.

Nasreddin Hac ve Kahramanlar Masalları ile ilgili yorumlarınızı ve kitap özetini aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın